Hlavní obsah

Úvod NHL patří Ostrovanům, kterým vyšly last minute přestupy

New York

Před devíti dny začal nový ročník NHL a v soutěži už zbývají poslední dva týmy, které zatím získaly plný počet bodů. Jedním z nich je Vancouver, jehož celek zatím odehrál tři duely. Tím druhým je překvapivě New York Islanders. Ostrované dokončili minulou sezónu s pátým nejhorším bodovým ziskem ze všech účastníků severoamerické soutěže, ale v novém ročníku zatím míří výš. Po čtyřech kláních mají osm bodů.

Foto: Brad Penner, Reuters

Obránce Johnny Boychuk se ihned po příchodu do New Yorku stal oporou Ostrovanů.

Článek

Klub z Long Islandu se opět může spolehnout na nadané útočníky Kylea Okposoa a Johna Tavarese, jenž momentálně vede kanadské bodování ligy. Kromě nich se v útoku daří také Brocku Nelsonovi. Třiadvacetiletý Američan hraje svou druhou sezónu v NHL a zatím má po čtyřech utkáních sedm bodů za čtyři branky a tři asistence.

Mezi tahouny Islanders rovněž patří obranná dvojice, kterou v New Yorku dali dohromady těsně před startem ročníku. Do prvního střetnutí zbývaly pouhé čtyři dny, když Ostrované ohlásili příchody Nicka Leddyho a Johnnyho Boychuka.

Třicetiletý Boychuk přišel z Bostonu výměnou za dvě druhé volby v draftech 2015 a 2016. Třiadvacetiletý Leddy pak zamířil k týmu aktuálního lídra tabulky z Chicaga spolu s brankářem Kentem Simpsonem výměnou za práva na jiného brankáře Anderse Nilssona a Villeho Pokku s T. J. Brennanem.

V době, kdy byly výměny ohlášeny, se rozhodně nejednalo o vyložené přestupové bomby. Přesto je Johnny Boychuk momentálně druhým nejproduktivnějším bekem soutěže. Se dvěma góly a čtyřmi asistencemi ztrácí bod na Victora Hedmana. Leddy si ve čtyřech zápasech připsal dvě trefy a jednu gólovou přihrávku. Novým posilám se tak daří nad očekávání dobře a dříve kritizovaný generální manažer Garth Snow jejich angažováním zatím sklízí úspěchy.

Reklama