Hlavní obsah

Edmonton - Tampa Bay 3:2Tampa Bay nestačila na Edmonton, rozhodujícímu gólu předcházela hrubka Paláta

Edmonton

Hokejisté Edmontonu Oilers poprvé v sezóně zvítězili, když v jediném pondělním utkání na svém ledě porazili Tampu Bay 3:2. Před rozhodující brankou kanadského celku chyboval český útočník Ondřej Palát, jehož křižnou přihrávku přes obranné pásmo domácí zachytili a vzápětí skórovali.

Foto: Walter Tychnowicz, Reuters

Hokejisté Edmontonu se radují z gólu, který vstřelili Tampě Bay.

Článek

Po bezbrankové úvodní třetině otevřel skóre šťastným gólem Boyle, který bekhendem nahazoval puk až od hrazení. Jeden z domácích obránců ho ale srazil k brankáři Scrivensovi tak smolně, že se puk odrazil od betonu a tyčky za brankovou čáru.

Zklamané domácí fanoušky, kteří v sezóně z pěti pokusů ještě ani jednou neměli možnost zažít radost z výhry, alespoň trochu potěšil Schultz, který o tři minuty později nabruslil před bránu a bekhendovou střelou umístěnou k tyči srovnal skóre. A ještě větší radost domácí příznivci měli, když Hall proměnil své trestné střílení.

Šest minut před koncem třetí třetiny ale srovnal Connolly po Johnsově šikovné přihrávce. V 17. minutě ale přišla rozhodující akce utkání. Palát u pravého mantinelu kličkami obehrál dva protihráče, jeho následující přihrávku přes vlastní pásmo ale zachytil Eberle, posunul ho na Nugent-Hopkinse, který střelou zápěstím rozhodl.

Statistika NHL:
Edmonton - Tampa Bay 3:2 (0:0, 2:1, 1:1)
Branky: 25. Schultz, 35. Hall z trestného střílení, 57. Nugent-Hopkins - 22. Boyle, 54. Connolly. Střely na branku: 23:24. Diváci: 16.839. Hvězdy zápasu: 1. Hall, 2. Nugent-Hopkins (oba Edmonton), 3. Connolly (Tampa Bay).

Reklama

Související témata: