Hlavní obsah

Pavelec sbírá porážky, u kouče má zatím zastání

Winnipeg

Před startem sezóny na sobě dřel, shodil pár kil a v přípravě chytal skvěle. Jenže NHL je něco jiného a brankář Ondřej Pavelec prozatím zažívá ve Winnipegu podobně trpké chvíle jako loni. Z pěti startů má čtyři porážky.

Foto: Trevor Hagan, ČTK/AP

Frustrovaný Ondřej Pavelec při utkání s Calgary.

Článek

Naposledy inkasoval doma čtyřikrát od hokejistů Calgary, z toho třikrát ve druhé třetině. První gól dostal 27letý gólman po chybě obrany na vyrážečku, při druhém byl mírně vyjetý z brankoviště a šikovný Gaudreau rychle obkroužil klec, třetí trefa padla po úniku a ráně pro změnu na lapačku. „Je začátek sezóny, výsledky nejsou dobré, ale zatím nejsme frustrovaní," tvrdil kapitán Jets Andrew Ladd.

Pavelcovy statistiky však kvůli opakujícím se chybám defenzívy nevynikají – průměr obdržených branek 2,61, procentuální úspěšnost zákroků 90,6. Až za českým gólmanem jsou ale taková esa jako montrealský Price nebo Švéd Lundqvist z NY Rangers. „Pavs je výborný brankář, vždycky chytal zatraceně dobře, nebo aspoň dobře," zastával se jedničky kouč Paul Maurice.

Někteří fanoušci ale mají jiné představy než trenér a rádi by mezi tyčemi viděli Slováka Budaje, kterého Jets vytrejdovali z Montrealu a následně poslali na farmu do St. John´s. „Když budeme taktiku dodržovat jen třetinu, gólmanovi moc nepomůžeme," vyzýval k trpělivosti Maurice.

Reklama

Související témata: