Hlavní obsah

Havlát se rychle vzpamatoval z krvavé lázně. Rány přicházejí k sobě, ale musím to vydržet, říká český Ďábel

Newark/Praha

Pětapadesáti stehy sešitý obličej je pro Martina Havláta připomínkou krvavého incidentu, při němž mu plexisklo z přilby málem kompletně odřízlo horní ret. Třiatřicetiletý útočník New Jersey se však z hrozivého zážitku překvapivě rychle oklepal a s celoobličejovým krytem už se v úterním derby s Rangers vrhnul na led. „Celkově je to lepší, dokonce už můžu i trochu mluvit,“ žertoval v telefonu.

Foto: Sport.cz

Útočník New Jersey Martin Havlát si zvyká na celoobličejový kryt.

Článek
Fotogalerie

Neříkejte ale, že vás nic nebolí.

Dává se to dohromady, rány přicházejí k sobě, takže zevnitř to teď v puse docela cítím. Ale musím to vydržet.

Šití takového zranění vám určitě dalo pěkně zabrat.

Nejdřív mi to museli lokálně umrtvit, což byl asi nejhorší moment, ale pak už jsem to cítil jen minimálně. Ležel jsem tam minimálně hodinu a půl, když mi to zašívali.

Pouštěl jste si pak kritickou situaci na videu?

Viděl jsem to jednou dvakrát. Vím, co se tam přihodilo.

Byl to podle vás ze strany washingtonského Chimery zákrok za hranicí pravidel?

To si ani nemyslím. Rozhodčí byl u zadního mantinelu, v tu chvíli mě Chimera žduchl, sudí se bránil, zvedl loket a já do něj hlavou naletěl (na videu v čase 1:07). Kdyby tam rozhodčí nestál, tak se vůbec nic nestalo. Nakonec plexisklo udělalo tu největší neplechu.

Na ledě se objevila spousta krve.

Občas se to stane, že hráče poraní plexi, ale určitě ne takhle moc. Tam se prostě seběhlo víc špatných věcí a výsledkem je moje hezká tvář.

Chimerova pověst v NHL ale není úplně bezúhonná, Pavlu Kubinovi třeba způsobil otřes mozku. Ozval se vám útočník Washingtonu?

Psal mi hned po zápase. Chtěl mě dohrát jako každého druhého hráče. Když má šanci, tak jde do toho naplno, ale nemyslím, že za to mohl.

Před sedmi lety v Chicagu váš tehdejší spoluhráč David Kočí popisoval následky bitky s Chárou. Když si roztáhl ránu na nose, tak byla vidět kost a někteří hráči Blackhawks z toho byli dost vyděšení. Jak reagovali vaši spoluhráči teď?

Paťa (Eliáš) tam u toho byl, pak i Džegr a oba se dívali docela vytřeštěně. Já jen cítil, jak mi něco visí u nosu (kus odděleného horního rtu - pozn) a to nebyl určitě hezký pohled.

Byl jste v tu chvíli v šoku ?

Spíš jsem se divil, co mi to tam u pusy plandá...

Jak reagovaly na vaši novou image manželka s dcerou?

Malá byla ráda, že mě asi po devíti dnech vidí. A ta větší se mi směje...

Vážně?

No jo, ona je totiž u mě zvyklá na horší zranění, tohle pro nás skoro nic není.

To říkal i Patrik Eliáš, jak je vlastně rád, že to u vás neodneslo rameno, nebo koleno.

Přesně tak, takto je to přijatelnější.

Přesto, nebyl to moc velký risk naskočit už v tomto týdnu do zápasů?

Záleží, jak se budu dál cítit. Po tom nárazu mě trošku pobolíval krk. Pusa bolí a bolet bude. Spíš si říkám, jak mi to půjde v tom krytu. Je to velký nezvyk. Člověk v tom pořádně nevidí, ale nic jiného mi teď nezbývá.

Reklama

Související témata: