Hlavní obsah

Bývalý Jágrův parťák trpí velkými bolestmi. Hrozí mu konec kariéry

Columbus

Loni v létě s ním vedení Columbusu podepsalo sedmiletý kontrakt na 37,1 miliónu dolarů a slibovalo si od něj, že se stane jedním z klíčových hráčů klubu. Jenže v uplynulé sezóně odehrál Nathan Horton za Modrokabátníky pouhých pětatřicet zápasů a nyní reálně hrozí, že devětadvacetiletý útočník už žádný další nepřidá. Bývalého spoluhráče Jaromíra Jágra a Davida Krejčího z Bostonu trápí degenerativní onemocnění bederní části páteře, kvůli kterému možná bude nucen ukončit svou kariéru.

Foto: Profimedia.cz

Nad další hokejovou kariérou Nathana Hortona se stahují černá mračna.

Článek

Hortona problémy se zády sužují už několik let, v létě se mu ale rapidně zhoršily. Kanadský forvard naposledy vyjel na led 8. dubna, od té doby není schopen ani trénovat. Ba co víc, nesnesitelné bolesti jej limitují i v osobním životě.

„Víme, že trpí velkými bolestmi. Všechny nás to trápí. Vždyť on ani není schopný si doma hrát se svými dětmi. Jenom doufám, že se to otočí směrem k lepšímu a nějak zase bude schopný hrát hokej," řekl pro list Columbus Dispatch Hortonův spoluhráč z Blue Jackets Nic Foligno.

Hortonova absence na ledě může trvat měsíce, reálně ale hrozí, že už si hokej nikdy nezahraje. Lékaři operaci zatím neplánují, považují ji až za krajní řešení. Ani chirurgický zákrok prý ale nezaručí stoprocentní jistotu, že vítězi Stanley Cupu z roku 2011 s Bostonem od problémů pomůže.

Bolesti má nepřetržitě

„Bolesti má nepřetržitě. Dá si teď oddych a uvidíme, jestli to bude mít pozitivní odezvu," uvedl generální manažer Columbusu Jarmo Kekäläinen: „Normálně je Nathan pohodový a veselý kluk, ale nyní je svým stavem hodně otrávený," doplňuje hráčův agent Paul Krepelka.

S Hortonem soucítí i spoluhráči, kteří o jeho potížích vědí několik týdnů. „Pro všechny z nás je to těžké a devastující, protože on je skvělý kluk. Ani si nedokážu představit, jak frustrující musí být, když nad svým zraněním nemáte kontrolu a nemůžete s ním nic dělat. Ale Nathan se nevzdává naděje, stejně jako se jí za něj nevzdáváme ani my," prohlásil obránce Jack Johnson.

Reklama