Hlavní obsah

Cítím se nejlépe za posledních deset let, prozradil Jágr

Přestože si fanoušci začínají zvykat na úbytek českých hráčů v zápasech NHL, v duelu mezi Ottawou a New Jersey (2:3 v prodloužení) byli hráči ze srdce Evropy pořádně vidět. Nejznámější a nejslavnější ze všech českých hokejistů Jaromír Jágr rozhodl duel vítěznou brankou v prodloužení a po utkání se vyznal, že se v posledních utkáních cítí výborně.

Foto: Marc Desrosiers-usa Today Sports, Reuters

Jaromír Jágr (druhý zleva) oslavuje se spoluhráči gól proti Ottawě.

Článek

Kromě Jágra se mezi střelce zápasu zapsal také produktivní obránce v dresu Devils Marek Židlický. Jeho přesná přesilovková rána, při níž bod za asistenci zaznamenal i Patrik Eliáš, znamenala vedení Ďáblů 2:1. Na to ještě dokázali domácí odpovědět šest minut před koncem třetí třetiny. Přihrávku u gólu Ryana, stejně jako u prvního gólu, který za Ottawu vstřelil Chiasson, si připsal Milan Michálek.

New Jersey si do Ottawy přivezlo sérii čtyř porážek v řadě, poslední dvě z toho přitom po řádné hrací době - zápas s Dallasem ztratilo v nájezdech, duel s Rangers v prodloužení. V Kanadě ale druhý bod připadl Devils. A postaral se o to Jágr. Tomu v prodloužení ve středním pásmu posunul puk do jízdy Gelinas, slavná 68 vjela do útočného pásma, zamíchala kotoučem a střelou přes obránce překonala gólmana Lehnera.

„Nehodlám se vyvést z míry tím, co ukazují statistiky. Já se cítím nejlépe za posledních snad deset let," prohlásil Jágr, který v osmi zápasech posbíral šest bodů za čtyři asistence a dva góly. „Snažím se hrát tvrdě každé střídání a myslím, že jsem nabral sebevědomí. Doufejme, že se ke mně štěstěna otočí čelem, jako to udělala dnes. A i kdybych příště neskóroval, vadit to nebude," dodal kladenský odchovanec.

Že se mužstvu z Newarku podařilo prolomit sérii porážek, těšilo i Damona Seversona, třetí hvězdu zápasu, který si připsal dva body za gól a nahrávku. „Prohrát dva zápasy po prodloužení nebo na nájezdy po sobě není žádná legrace. Samozřejmě jsme chtěli tyhle zápasy vyhrát. Než jsme přijeli do Ottawy, věděli jsme, že nás čeká náročný test. Jejich vyrovnávací gól (na 2:2) nás trochu svázal, ale do prodloužení jsme šli s tím, že tentokrát můžeme získat i druhý bod," přál si dvacetiletý Kanaďan.

V loňském ročníku NHL nasbíral Jaromír Jágr 67 bodů. Bude v letošní sezóně v dresu Devils ještě produktivnější?
Ano, v základní části nasbírá více než 67 bodů
71,6 %
Získá znovu 67 bodů
2,5 %
Bude mít méně než 67 bodů
25,9 %
Celkem hlasovalo 11577 čtenářů.

Reklama

Související témata: