Hlavní obsah

Smolař Havlát je zase na marodce. Tentokrát snad jen na pár dní

Český útočník Martin Havlát si už se zraněními užil během kariéry své. Nebýt jich, mohl patřit mezi největší hvězdy zámořské NHL a českého hokeje. Momentálně je hráč New Jersey Devils nově zapsaný mezi marody kvůli blíže nespecifikovanému zranění v dolní části těla. Na led by se měl vrátit ale už koncem tohoto týdne.

Foto: Alex Brandon, ČTK/AP

Zraněný útočník New Jersey Martin Havlát (vpravo).

Článek

Martin Havlát je v krátké době znovu na marodce, ale jeho absence by měla být opět jen na pár dnů. Po nedávném krvavém zranění v obličeji, které muselo spravit 55 stehů, má nespecifikované problémy ve spodní části těla a Devils ho v pondělí zapsali na listinu zraněných hráčů.

Havlátovi před necelými dvěma týdny plexisklo z helmy málem odřízlo horní ret. Třiatřicetiletý útočník se však rychle oklepal, vynechal jen jedno utkání a do derby s newyorskými Rangers 21. října už naskočil. To byl jeho pátý a zatím poslední zápas v sezóně NHL, na kontě má vstřelený gól a dvě asistence.

Podle generálního manažera Devils Loua Lamoriella by se měl Havlát i jiný útočník Jordin Tootoo, jenž absentuje s poraněnou nohou, vrátit na led koncem tohoto týdne.

Reklama