Hlavní obsah

Washington - Detroit 2:4Ovečkin zažívá nejhorší černou sérii, bodově ho zastínil i brankář Capitals Holtby

New York

Hokejisté Washingtonu nestačili ve čtvrtečním zápase NHL na hostující Detroit, se kterým prohráli 2:4. Bodově naprázdno vyšla také největší hvězda Capitals Alexander Ovečkin, který tak nebodoval popáté za sebou, což je jeho nejdelší černá série v NHL. To brankář Washingtonu Braden Holtby si jeden bod za asistenci připsal. Ve druhém utkání nastřílel hostující Nashville také čtyři branky a na ledě Edmontonu zvítězil 4:1.

Foto: Alex Brandon, ČTK/AP

Alexander Ovečkin z Washingtonu (vlevo) v zápase s Detroitem.

Článek

Ovečkin strávil na ledě znovu téměř dvacet minut a na brankáře Rudých křídel Howarda vyslal sedm z celkových 27 střel. Tedy stejný počet, jako ve čtyřech předchozích zápasech dohromady. Ale ani jedna se znovu neujala. Naopak hostující Nyquist byl ve druhé třetině úspěšný. Zcela osamocený zůstal stát před brankářem Holtbym, dostal puk, gólmana si položil na zem a napodruhé ho dokázal překonat.

Domácí dokázali vývoj zápasu otočit ještě ve druhé třetině. Nejdříve další Rus v sestavě Kuzněcov proměnil v přesilové hře nájezd po parádní asistenci Warda. Na gólu si druhou asistenci připsal gólman Holtby. A minutu před koncem druhé části po další šikovné asistenci, tentokrát od Carlsona, gólově těžil Brouwer.

Vítězství ale hostům ve třetí třetině zařídila později vyhlášená první hvězda zápasu Abdelkader. Pravé křídlo prvního útoku Detroitu nejdříve na začátku páté minuty vypíchlo puk jednomu z domácích hráčů v nebezpečném prostoru před bránou a střelou do horního rohu vyrovnalo, a vítězný gól sedmadvacetiletý Američan zaznamenal dělovou ránou po přihrávce Dacjuka do jízdy. Poslední gól zařídil v závěrečné přesilovce sám Dacjuk, další Rus v sestavě Detroitu.

Washington si připsal třetí porážku z posledních čtyř zápasů.

Vítěznou sérii čtyř vítězných utkání v řadě utnuli hokejistům Edmontonu hráči Nashvillu. Zápas měl jednoznačnější průběh než duel v hlavním městě Spojených států. Dvěma brankami k výhře druhého týmu Západní konference přispěl Smith.

Edmonton - Nashville 1:4 (0:0, 0:2, 1:2)
Branky: 49. Hall - 27. a 53. Smith, 28. Beck, 41. Weber. Střely na branku: 27:35. Diváci: 16.839. Hvězdy zápasu: 1. Smith, 2. Cullen, 3. Josi (všichni Nashville).
Washington - Detroit 2:4 (0:0, 2:1, 0:3)
Branky: 34. Kuzněcov, 40. Brouwer - 45. a 51. Abdelkader, 29. Nyquist, 60. Dacjuk. Střely na branku: 27:22. Diváci: 18.506. Hvězdy zápasu: 1. Abdelkader, 2. Dacjuk (oba Detroit), 3. Green (Washington).

Reklama

Související témata: