Hlavní obsah

Končím! potvrdil Selänne. K návratu na led ho nezlákal ani balík peněz

Helsinky

Slavný hokejový útočník Teemu Selänne ve 44 letech definitivně pověsil brusle na hřebík. Populární Finský blesk v rozhovoru pro tamní televizní stanici MTV vyloučil, že by ještě uvažoval o návratu k hokeji. Kanonýra sice před sezónou vábil nováček KHL Jokerit Helsinky a Selänne neřekl kategorické "ne", nicméně jeho odchod do hokejového důchodu je už nyní definitivní.

Foto: Profimedia.cz

Legendární finský hokejový útočník Teemu Selänne ještě dresu Anaheimu.

Článek

"Má kariéra stoprocentně skončila. Už jsem se od hokeje dost vzdálil. Byl jsem na pár zápasech NHL a sledoval jsem utkání svého syna, ale jsem rád, že už nemusím žít podle nějakého časového rozvrhu," řekl Selänne v interview pro MTV.

Vítěz Stanley Cupu z roku 2007 se letos v květnu po 21 sezónách rozloučil v NHL a uvedl, že končí kariéru. V létě se ho však snažil získat Jokerit, odkud slavný útočník v roce 1992 odešel do zámoří. Helsinský klub Selännemu údajně nabízel deset miliónů dolarů za sezónu a byl ochoten akceptovat, že by hvězdný veterán nastupoval jen k domácím duelům.

Čtyřnásobný olympijský medailista a desetinásobný účastník Utkání hvězd NHL odehrál v zámořské soutěži 1451 zápasů, v nichž nasbíral 1457 bodů (684+773). Ve své první sezóně v NHL se stal nováčkem roku, třikrát byl nejlepším střelcem ligy. Na letošních olympijských hrách v Soči byl vyhlášen nejužitečnějším hráčem.

Reklama