Hlavní obsah

Pastrňák je blízko vysněné NHL, Boston ho povolal z farmy

Boston

Vedení hokejového Bostonu koncem minulého týdne zařadilo svého kapitána Zdena Cháru na listinu dlouhodobě zraněných hráčů, což Medvědům umožnilo povolat do prvního mužstva Čecha Davida Pastrňáka. Osmnáctiletý útočník z farmy v Providence je blízko vysněné premiéry v NHL a dočkat se může už v noci na úterý v domácím utkání proti Pittsburghu.

Foto: Profimedia.cz

David Pastrňák může zasáhnout už do dnešního zápasu mezi Bruins a Penguins.

Článek

Chára marodí už pět týdnů se zraněným kolenem a v současné době jen lehce trénuje na suchu. Aby Bruins uvolnili pro Pastrňáka místo v platovém stropu, museli slovenského zadáka přesunout na seznam dlouhodobých marodů.

Pastrňák, jehož si Boston vybral letos v první kole draftu jako 25. hráče v pořadí, po zranění ramena z úvodu přípravného kempu bojoval o šanci v NHL na farmě. V přípravě stihl za Boston sehrát dva zápasy. V AHL je vůbec nejmladším hráčem v tomto ročníku a v říjnu byl vyhlášen nejlepším nováčkem soutěže.

Celkem nasbíral Pastrňák v dresu Providence v 17 zápasech 18 bodů za pět branek a 13 asistencí. Patří mu za to deváté místo v produktivitě. Má také 12 kladných bodů za účast na ledě při vstřelených a inkasovaných gólech. V nedělním utkání proti Springfieldu už nenastoupil.

Reklama

Související témata: