Hlavní obsah

Nový rekord NHL! Takhle Ovečkin a spol. prohráli na Floridě po dvacáté sérii nájezdů

Málo vídanou podívanou si užívali hokejoví fanoušci ve Floridě, kde tamní Panthers udolali Washington 2:1, když rozhodující gól padl až ve dvacáté sérii samostatných nájezdů. Vůbec nejdelší rozstřel v historii NHL rozhodl Nick Bjugstad.

Foto: Alan Diaz, ČTK/AP

Floridský Nick Bjugstad (27) po vítězném gólu v rekordním rozstřelu s Washingtonem.

Článek

Dosud nejdelší nájezdová série měla patnáct kol, v listopadu roku 2005 rozhodla o vítězství New Yorku Rangers shodou okolností rovněž nad Washingtonem Capitals.

Bjugstad sice svůj první nájezd neproměnil, když nastřelil jen tyč, při druhém pokusu už ale gólmana Capitals Bradena Holtbyho rozhýbal naznačenou střelou a ranou do horní odkryté části branky celý zápas rozhodl.

Jeho trefa přišla poté, co brankář Roberto Luongo vychytal Alexandera Ovečkina. „Tohle bylo hodně vzrušující. Každý to miluje, obzvlášť když to pro nás skončí takovým způsobem. Jsou to pro nás skvělé dva body, jsme za ně opravdu šťastní," radoval se kouč Panthers Gerard Gallant

Za Floridu se kromě Bjugstada v nájezdech trefili Jussi Jokinen, Dave Bolland, Derek MacKenzie, Sean Bergenheim a obránce Dylan Olsen. Washington skóroval ve druhé, čtvrté, sedmé, desáté, jedenácté a sedmnácté série z holí Ovečkina, Brookse Laicha, Joela Warda, Johna Carlsona a Brookse Orpika.

Reklama

Související témata: