Hlavní obsah

Nakládal s Faksou začnou následující ročník NHL na farmě

New York

Další čeští hokejisté míří z přípravných kempů klubů NHL na farmu do nižší AHL. Obránci Jakubu Nakládalovi se nepodařilo probít do týmu Calgary Flames a následující ročník kanadskoamerické soutěže začne ve Stocktonu. Stejný osud potkal i Radka Faksu, který míří z Dallasu Stars do Texasu, s kterým získal v roce 2014 Calder Cup.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Český obránce Jakub Náklad na českém šampionátu.

Článek

Sedmadvacetiletý Nakládal podepsal v květnu s Calgary jako nedraftovaný volný hráč roční dvoucestnou smlouvu, aby se popral o vysněný start v NHL. Bývalý hráč Pardubic, Ufy, Spartaku Moskva a Lva Praha v minulé sezoně působil v TPS Turku, kde v 50 zápasech nasbíral 15 bodů za tři branky a 12 asistencí. Dařilo se mu na mistrovství světa v Praze, kde si v deseti duelech připsal pět přihrávek.

Bronzový medailista ze světového šampionátu v roce 2012 v přípravě za Calgary sehrál tři utkání a nebodoval. O více příležitostí jej připravilo zranění z utkání v Coloradu ve čtvrtek 24. září. Tam musel odstoupit na začátku třetí třetiny otřesený po zákroku Johna Mitchella a vrátil se do hry až ve čtvrtek ve Winnipegu, takže přišel o tři zápasy Flames.

Faksu draftoval Dallas v roce 2012 v prvním kole na 13. pozici, na premiéru v NHL odchovanec Opavy stále čeká. Do zámoří odešel rok před draftem z juniorky Třince a hrál v OHL za Kitchener a Sudbury, odkud na konci sezony 2013/14 zamířil do Texasu a pomohl mu k triumfu.

V šesti zápasech základní části si připsal tři body za gól a dvě asistence, ve 21 duelech play off vstřelil čtyři branky. V uplynulé sezoně sehrál vinou zranění v AHL jen 32 utkání a nasbíral 10 bodů za čtyři přesné zásahy a čtyři přihrávky. Letos v přípravě nastoupil za Dallas v pěti zápasech a na kontě měl jednu asistenci.

Reklama

Související témata: