Hlavní obsah

Eliáš konečně hlásí návrat. Ďáblové oslavují svou legendu, která je dělá lepšími

Newark/Praha

Deset dní už s týmem trénuje a dnes by se po dlouhých sedmi měsících konečně mohl dočkat soutěžního zápasu. Patrik Eliáš, devětatřicetiletý legendární útočník hokejistů New Jersey, přiznává, že zranění kolena z letního přípravného kempu už je minulostí a cítí se stoprocentně fit.

Foto: Marek Burkert, Právo

Kvůli zdravotním problémům se český hokejista Patrik Eliáš chodí na zápasy Devils jen dívat.

Článek

„Šance, že nastoupí už dnes proti Columbusu skutečně existuje. Uvidíme, jak na tom bude během dne a pak společně učiníme konečné rozhodnutí. Kdyby to nevyšlo teď, bude hrát v pátek proti Montrealu," uvedl na Eliášovu adresu hlavní kouč Ďáblů John Hynes.

„Konečně se cítím tak dobře jako v posledních letech. Uvidíme, jak koleno odpoví při každodenní tréninkové nebo zápasové zátěži. Ale teď je všechno v pohodě," těší Eliáše, s 1017 kanadskými body nejproduktivnějšího hráče historie Devils.

Pro třebíčského rodáka to není poprvé, kdy kvůli zdravotním komplikacím zmeškal začátek ročníku. V sezóně 2005/06 musel kvůli žloutence typu A vynechat úvodních 39 zápasů, o čtyři roky později zase přišel o prvních třináct duelů kvůli problémům s třísly. Nyní prý ale návrat na led bude o něco snazší.

Jsem natěšený, přiznává Eliáš

„Jsem natěšený, ale zároveň dostatečně chytrý hráč na to, abych se tím nedostával zbytečně do problémů. Prvních pár zápasů se budu snažit hrát jednoduše a doufám, že se do toho rychle dostanu," prohlásil Eliáš, jemuž by měl centra dělat Jacob Josefson.

„Každý ví, co Patty dokáže. Je to skvělý hokejista, který své spoluhráče dělá lepšími. Takže beru jako výbornou příležitost nastoupit vedle takového hráče. Našemu týmu skutečně dá zase jiný rozměr," je přesvědčený švédský forvard.

A z návratu ikony Devils je nadšený i Hynes. „Má úžasné hokejové cítění a ofenzivní schopnosti, navíc je to vyspělý hráč. Všechny tyto aspekty jsou moc důležité a už se těšíme, až ho budeme mít zpátky (v sestavě)," tvrdí trenér New Jersey.

Reklama

Související témata: