Hlavní obsah

Anaheim - Nashville 5:3Stav série 1:1Na Západě je srovnáno! Český útočník Kaše první hvězdou duelu

Aktualizováno

V zámoří si zvykají na nové jméno! Ondřej Kaše byl vyhlášen hlavní hvězdou nedělního druhého finále Západní konference NHL, v němž Anaheim zdolal Nashville 5:3 a srovnal stav série na 1:1 na zápasy. Domácí prohrávali v úvodu už 0:2, ale i český křídelník útočník byl jedním ze strůjců obratu ve druhé třetině, v němž Ducks nasázeli soupeři tři branky a otočili vývoj utkání. Jednadvacetiletý rodák z Kadaně srovnával na 3:3 a připsal svůj první gól v play off zámořské soutěže v kariéře.

Foto: Kelvin Kuo, Reuters

Český útočník Ondřej Kaše se raduje se spoluhráčem Joshem Mansonem ze svého prvního gólu v dresu Anaheimu v play off NHL.

Článek
Fotogalerie

Anaheim ztratil předchozí duel 2:3 v prodloužení a ani utkání číslo dvě nezačal dobře, když v deváté minutě prohrával po trefách Ryana Johansena a Jamese Neala 0:2. Na přelomu první a druhé třetiny kalifornský klub smazal góly Samiho Vatanena a Jakoba Silfverberga během 99 sekund dvoubrankovou ztrátu, ale hosté se zásluhou individuální akce Filipa Forsberga opět ujali vedení.

Kalifornský klub však ani tento soupeřův úspěch nevykolejil a s rychlou odpovědí přišel Kaše, který se prosadil z dorážky. Puk pomalu klouzal za brankovou čáru, což však český hráč přes gólmana Pekku Rinneho neviděl. "Ale Ritchie řval, že to je gól, tak jsme slavili," řekl Kaše, který skóroval poprvé od 22. února.

Ještě před druhou přestávkou si vybral slabší chvilku Rinne a z velkého úhlu inkasoval z hole Nicka Ritchieho počtvrté. Výhru Ducks zpečetil v poslední minutě při power play Nashvillu útočník Antoine Vermette střelou do prázdné branky. Anaheim prokazuje v play off opakovaně vnitřní sílu, proti Calgary i Edmontonu vyhrál zápas, v němž musel dotahovat dokonce tříbrankovou ztrátu.

Getzlaf se tlačí na Malkina

"Ve druhé třetině kontrolovali tempo hry, měli puk častěji na hokejkách a vycházely jim akce. Bojovali jsme, ale nestačilo to. Osobně jsem zklamaný výkonem v prostřední části," prohlásil Rinne, který pustil poprvé v letošním play off více než tři branky. "Z mého pohledu jsme mohli bránit trochu těsněji, mohli jsme být o něco rychlejší v tom, co jsme chtěli udělat," doplnil kouč poraženého týmu Peter Laviolette.

Kapitán Anaheimu Ryan Getzlaf si vylepšil statistiku o tři asistence a v produktivitě play off (8+10) je druhý za Jevgenijem Malkinem, na něhož ztrácí bod. Silfverberg vede společně s Jakem Guentzelem z Pittsburghu tabulku střelců, oba dali devět branek.

Finále Západní konference play off NHL - 2. zápas:
Anaheim - Nashville 5:3 (1:2, 3:1, 1:0)
Branky: 19. Vatanen, 21. Silfverberg, 31. Kaše, 38. Ritchie, 60. Vermette - 5. Johansen, 9. Neal, 28. Forsberg. Střely na branku: 27:33. Diváci: 17 174. Hvězdy zápasu: 1. Kaše, 2. Vatanen (oba Anaheim), 3. Arvidsson (Nashville). Stav série: 1:1.

Reklama