Hlavní obsah

VIDEO: Kanadský hokejista dal pěstí rozhodčímu a dostal doživotní distanc

Hodně draze zaplatil za svůj zkrat v hokejové univerzitní lize kanadské provincie Ontario jednadvacetiletý obránce týmu Nipissing Brett Cooke. V zápase play off proti quebeckému týmu UQTR po jedné ze šarvátek poslal úderem pěstí k ledu čárového rozhodčího Nicholase Picheho. Vedení soutěže Ontario University Athletics (OUA) jej následně potrestalo doživotním zákazem startu v této lize.

Univerzitní hokejista dostal za napadení rozhodčího doživotní distanc

 
Článek

Piche se ve třetí třetině snažil rozdováděného obránce uklidnit, ten o to však vůbec nejevil zájem. Naopak rozhodčího úderem pěstí povalil k ledu. Trest od vedení OUA byl nemilosrdný. Studentovi sociologie za jeho zákrok vyměřilo doživotní zákaz startu v této univerzitní soutěži.

„Co jsem udělal, bylo prostě špatné. Můj čin je neakceptovatelný a přijímám za něj plnou zodpovědnost. Moji spoluhráči, trenéři i já jsme rádi, že pan Piche neutrpěl žádné zranění. Hluboce se za svůj čin omlouvám, mrzí mě, že ztrapnil mou univerzitu a pošpinil jméno soutěže i celého hokeje. Trest vynesený vedením soutěže akceptuji v plné míře," kál se Cooke, který omluvný dopis zaslal i Pichemu.

Reklama

Související témata: