Hlavní obsah

OBRAZEM: Voráček boural u Kladna a zdemoloval ferrari, škoda přesahuje tři milióny

jsv, škvSport.cz

Hokejový reprezentační útočník Jakub Voráček ošklivě boural. Ve středu dopoledne nezvládl kontrolu nad svým vozidlem Ferrari California a srazil se s nákladním automobilem. Havárie se obešla bez zranění, nicméně škody se odhadují na tři milióny korun.

Foto: Policie ČR

Zdemolované ferrari Jakuba Voráčka po středeční nehodě s nákladním autem poblíž Kladna.

Článek
Fotogalerie

Třiadvacetiletý křídelník, který v NHL hájí barvy Philadelphie, jel příliš rychle za nákladním autem. Řidič se poté chystal odbočit vlevo a proto přibrzdil. Voráček nestihl včas zastavit a naboural do levé strany nákladního vozu.

"K havárii došlo v 11:30 na silnici z Kladna do obce Braškov. Při nehodě nebyl nikdo zraněn, alkohol byl u obou řidičů na místě vyloučen dechovou zkouškou," řekla v rozhovoru pro Sport.cz tisková mluvčí kladenské policie Michaela Nováková, která poté nastínila i výši škody.

"Třiadvacetiletý řidič ferrari nepřizpůsobil rychlost vozidla svým schopnostem a nedodržel bezpečnostní vzdálenost od vozidla jedoucího před ním. Když nákladní vozidlo zpomalilo, nebyl kvůli vysoké rychlosti schopen zastavit. Aby se vyhnul čelnímu střetu, strhl řízení do protisměru, kde se bočně srazil s tímto mercedesem, od kterého se odrazil a vyjel mimo komunikaci. Tam narazil do stromu a následně do sloupu telefonního vedení. Viník, který jel v autě sám, uznal svou vinu a na místě zaplatil blokovou pokutu," uvedla Nováková.

"Škoda byla vyčíslena na 3 052 000 korun," dodala Nováková s tím, že 50 tisíc je odhadovaná škoda na nákladním vozidle, tisíc na telefonním sloupu, tisíc na stromě a zbylé tři milióny na Voráčkově voze.

Kladenský odchovanec Voráček byl na nedávno skončeném světovém šampionátu nejproduktivnějším hráčem Hadamczikova výběru. V osmi utkáních zaznamenal sedm bodů za gól a šest asistencí.

Reklama

Související témata: