Hlavní obsah

Rozhodnuto. Veterán Kaberle smlouvu nedostal, za New York Rangers si nezahraje

Aktualizováno

Návrat českého veterána do NHL se nekoná. Obránce Tomáš Kaberle se snažil vybojovat angažmá v New Yorku Rangers, ale v jeho dresu si nezahraje. Klub z Mannhatanu s šestatřicetiletým kladenským odchovancem po více než týdenním testu a dvou duelech v nižší AHL za Hartford kontrakt neuzavřel. Informoval o tom na svém twittterovém účtu hokejový redaktor deníku The Record Andrew Gross. Podle informací tsn.ca Kaberle odmítl možnost pokračovat na farmě Rangers a dál bojovat o angažmá.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Obránce Kladna Tomáš Kaberle

Článek

Kaberle v neděli podruhé nastoupil v AHL za Hartford, při domácí porážce farmářského týmu Rangers s Manchesterem 3:4 v prodloužení si připsal dvě asistence a byl vyhlášen druhou hvězdou utkání. Zkušební kontrakt s Wolf Pack mu v neděli vypršel.

Poprvé nastoupil Kaberle za Hartford v pátek při domácí prohře s Bridgeportem 1:6 a připsal si dva záporné body za účast na ledě při inkasovaných gólech. V sobotní odvetě v Bridgeportu (2:5) mistr světa z roku 2005 a vítěz Stanleyova poháru z roku 2011 s Bostonem nehrál, ale v neděli v závěrečném zápasovém testu byl na ledě vidět. U dvou gólů asistoval v přesilovkách.

Kaberle je v NHL nechráněným volným hráčem od loňského léta, kdy jej Montreal vyplatil z kontraktu platného ještě na jeden rok na 4,5 milionu dolarů. V září se v přípravném kempu ucházel o smlouvu v New Jersey, ale neuspěl. V minulé sezoně působil v Kladně, jehož majitel Jaromír Jágr usiluje o to, aby Kaberle pomohl Rytířům bojovat o návrat do extraligy, pokud nezíská v NHL angažmá.

Ve slavné zámořské soutěži Kaberle odehrál za Toronto, Boston, Carolinu a Montreal 984 utkání a připsal si 563 bodů za 87 gólů a 476 asistencí. Ve 102 duelech play off bronzový medailista z olympiády v Turíně a majitel stříbra ze světového šampionátu v Rize z roku 2006 nasbíral 39 bodů za šest branek a 33 přihrávek.

Reklama

Související témata: