Hlavní obsah

Necelé tři měsíce a dost. Klepiš nečekaně končí ve Färjestadu, zamíří do Třince?

Praha
Aktualizováno

Necelé tři měsíce trvalo působení českého hokejového reprezentanta Jakuba Klepiše ve švédském Färjestadu. Třicetiletý účastník se s aktuálně desátým celkem tamější nejvyšší soutěže dohodl na předčasném ukončení spolupráce.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jakub Klepiš.

Článek

„Po společném jednání jsme dospěli k rozhodnutí, že klub i hráč půjdou svou cestou. Přejeme Jakubovi hodně úspěchů v jeho dalším klubu," uvedl pro oficiální stránky Färjestadu generální manažer klubu Hakan Loob.

Mistr světa z roku 2010 a účastník letošního šampionátu přitom do Švédska přišel před touto sezónou, když v té minulé předčasně skončil v pražském Lvu. „Po celou dobu vystupoval jako profesionální hráč, vůči klubu splnil všechny své závazky," odmítá Loob, že by s výkony pražského rodáka, který za Färjestad zaznamenal v 21 zápasech šest bodů a pět asistencí, panovala nespokojenost.

„Řešili jsme to delší dobu, Kuba cítil, že to nebylo úplně ono. Úplně mu nevyhovoval hokej, který Färjestad vyznává," řekl pro hokej.cz hráčův agent Pavel Maršoun s tím, že Klepiš se rozhodl ke konci ve Švédsku i proto, že se svou partnerkou v nejbližších dnech čekají přírůstek do rodiny.

Podle stejného zdroje o angažování útočníka, který startoval na čtyřech světových šampionátech, uvažují třinečtí Oceláři. Klub ale zatím tuto informaci nepotvrdil.

Klepiš dosud v české extralize oblékal výhradně dres Slavie. S ní také v letech 2003 a 2008 slavil zisk mistrovského titulu. Po tom druhém zamířil do Kontinentální ligy a prošel Omskem, Ufou, Dynamem Moskva a pražským Lvem. S Ufou a moskevským Dynamem získal Gagarinův pohár. V letech 2005 až 2007 odehrál Klepiš 66 zápasů v NHL za Washington.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín
  5 : 1 Česko - Rakousko 5 : 1 dohráno
20240418T17 : 10:00+0200
Česko vs. Rakousko
Česko vs. Rakousko
Česko
Rakousko