Hlavní obsah

Nemáte argumenty, a tak hrozíte soudy, reagoval v hokejové přestřelce šéf hráčů na Krále

Praha

Slovní přestřelka pokračuje. Po svazové reakci je tu s novou dávkou verbální munice Česká asociace hokejistů (CAIHP). „Kde končí racionální argumenty, začnou se používat výhrůžky soudy, jak to předvedl Český svaz ledního hokeje,“ píše se v prohlášení Marka Černoška, šéfa hráčské asociace.

Foto: Profimedia.cz

Marek Černošek.

Článek

Ta v pondělí přišla s ostře kritickým prohlášením ohledně postavení hráčů a financování extraligy. To vše v důsledku postojů v televizním pořadu Máte slovo.

Bývalý trenér Luděk Bukač, který přivedl národní tým dvakrát k titulu mistra světa, v České televizi prohlásil, že v domácím hokeji existuje korupce a vinni jsou všichni, kteří hokej dělají. Na jeho ostrá slova reagoval otevřeným dopisem šéf svazu Tomáš Král s tím, že anonymní slova o korupci nestačí. Svaz se dále ohradil proti Černoškovi. mj. o ho označil za nekompetentního.

Podle svazu vše může mít prý i právní dohru. "Za nepravdivé tvrzení, týkající se údajného výroku předsedy ČSLH Tomáše Krále o 'výši finančních subvencí do hokeje', ponese předseda CAIHP právní důsledky," uvedl svaz v prohlášení.

Využití veřejných příspěvků je podle něj transparentně realizováno v několika programech, které přesně definují jak výši příspěvku, tak účel, na který může být využit. Jejich využití je, jak tvrdí svaz, pravidelně kontrolováno a je veřejně dostupné.

„Kde končí racionální argumenty, začnou se používat výhrůžky soudy. Představitelé České asociace hokejistů nechtějí jít a ani nepůjdou touto cestou, protože to nepovažují za řešení, které by přispělo k nápravě nedostatků, ale pouze k další destrukci hokeje v České republice," píše se v novém prohlášení CAIHP.

Profesionální hokejisté jsou podle Černoška maximálně znevýhodněni zcela nevyváženou hráčskou smlouvou. "Jsou kvůli ní v podstatě moderními otroky systému," uvedl kromě jiného Černošek.

Černošek: Je to prezentace vůle všech členů

Tvrdí, že v prohlášení rozhodně nejsou jen jeho stanoviska. „Asociace ve svém vyjádření neprezentovala soukromé názory členů výkonného výboru Marka Černoška, Jiřího Vykoukala, Martina Ručinského a Petra Nedvěda, ale byla prezentací vůle všech svých členů, profesionálních hráčů, po změně stavu v našem hokeji, a to především v oblasti přestupových tabulek a hráčských smluv," píše se v novém prohlášení.

Asociace vyzývá ČSLH a další tímto sportem dotčené orgány a odborníky, aby nehledali problémy tam, kde nejsou, a neodvraceli pozornost od témat, která trápí náš národní sport. „Pojďme je společně řešit," stojí na konci prohlášení.

K ničemu dalšímu než ke slovním výměnám se ovšem zúčastněné strany zatím nedostaly.

Reklama