Hlavní obsah

Kučera, Stavjaňa, Vacovský a Wohl byli uvedeni do Síně slávy

Bývalí obránci František Kučera, Antonín Stavjaňa, František Vacovský a trenér Pavel Wohl byli v Liberci slavnostně uvedeni do Síně slávy českého hokeje. Osobně se vyhlášení o první přestávce utkání Euro Hockey Tour mezi Českou republikou a Švédskem zúčastnili jen Kučera a Vacovský.

Článek

Čtyřiačtyřicetiletý Kučera je olympijským vítězem z Nagana z roku 1998 a získal i tituly mistra světa v letech 1999 a 2000. Za národní tým sehrál 121 utkání a vstřelil 14 branek. O pět let starší Stavjaňa triumfoval také dvakrát na světových šampionátech 1985 a 1996. V národním týmu má bilanci 231 zápasů a 21 gólů.

Šestaosmdesátiletý Vacovský získal titul mistra světa v roce 1949. V reprezentaci stihl devět utkání a dal jeden gól. Sedmdesátiletý Wohl dovedl národní tým k bronzu na šampionátech v letech 1989 a 1990.

Síň slávy vznikla při stoletém výročí českého hokeje v roce 2008 a nově čítá už 114 hráčů, trenérů, funkcionářů a rozhodčích.

Při středečním ceremoniálu také zástupci svazu poblahopřáli k sedmdesátým narozeninám bývalému útočníkovi Janu Havlovi a ocenili po skončení kariéry pětinásobného mistra světa Františka Kaberleho mladšího.

Reklama