Hlavní obsah

Button jde do sezóny F1 bez zesnulého otce a čeká velké emoce

Melbourne

Velký nával emocí očekává bez ohledu na výsledek v úvodní Grand Prix Austrálie britský jezdec formule 1 Jenson Button. Mistr světa z roku 2009 se poprvé musí obejít bez svého otce Johna, který před dvěma měsíci v 70 letech zemřel, pravděpodobně na infarkt.

Foto: Stringer, Reuters

Britský pilot stáje McLaren Jenson Button.

Článek

Bývalý rallyecrossař doprovázel Buttona téměř na všech závodech F1, radil mu, radoval se s ním z úspěchů a utěšoval ho po nezdarech. "Ať se mi to líbí, nebo ne, táta si se mnou vždycky jako poslední plácl, když jsem nasedal do auta. I když už jsem seděl v autě a snažil se soustředit, pokaždé se přišel ujistit, že byl poslední, kdo mě objal," vzpomínal dnes v Melbourne Button na otce, který byl populární postavou v paddocku Velkých cen.

"Bude mi hodně chybět. Jestli budeme na pódiu, bude to hodně emotivní, a pokud se to pos... a bude to závod na houby, budou to taky velké emoce, protože tady nebude nikdo, kdo by mi pomohl se sebrat," uvedl čtyřiatřicetiletý Brit, který v Melbourne v letech 2009 a 2012 vyhrál.

"Když mi závod nevyšel, přišel a postavil to do jiného světla. Kolikrát mě to štvalo. Věděl jsem, že má pravdu, ale když se vám táta snaží něco říct a máte blbou náladu, je to vždycky těžké. Každopádně to bude hodně emotivní víkend a nebude jediný v tomhle roce," prohlásil vítěz 15 závodů formule 1.

Chybějícího otce se mu v Melbourne pokusí vynahradit sestra Samantha a nejbližší přátelé. "I když tady budou, bude to těžké," řekl Button.

Reklama

Související témata:
  Vítěz: M. Verstappen (Red Bull) Velká cena Miami - kvalifikace na sprint Vítěz: M. Verstappen (Red Bull) konec
20240503T22 : 30:00+0200
Velká cena Miami - kvalifikace na sprint
Velká cena Miami - kvalifikace na sprint
Velká cena Miami - kvalifikace na sprint
  Velká cena Miami - sprint dnes 18 : 00
20240504T18 : 00:00+0200
Velká cena Miami - sprint
Velká cena Miami - sprint
Velká cena Miami - sprint
  Velká cena Miami - kvalifikace dnes 22 : 00
20240504T22 : 00:00+0200
Velká cena Miami - kvalifikace
Velká cena Miami - kvalifikace
Velká cena Miami - kvalifikace
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.