Hlavní obsah

Totonátor! Šéf Mercedesu si před GP Maďarska zpřelámal kosti na kole

Bolestivá epizoda, braná nicméně s humorem a nadsázkou, potkala před víkendovou Velkou cenou Maďarska vozů formule 1 stáj Mercedes. Suverén letošní sezóny si pauzu během přípravy na jedenáctý podnik MS zpestřil výjezdem na kolech u Vídně, která ale skončila neslavně. Šéf stáje Toto Wolff si při pádu pochroumal rameno a zlomil klíční kost, loket a zápěstí.

Foto: Sport.cz

Zpevněná fraktura Toto Wolffa.

Článek

Dlužno dodat, že tým vzal celou událost s obdivuhodným nadhledem. Nedlouho po havárii totiž zveřejnil na svém twitterovém účtu rentgenový snímek jedné z Wolffových fraktur zpevněné destičkou a hřeby a přirovnal jej ke slavnému a nezdolnému Terminátorovi. „Napůl člověk, napůl stroj: jen už to není Arnie! Totonátor je v klubu," uvedli zástupci Mercedesu.

Vlastní vtipný postřeh pak o chvíli později přidal sám Wolff. „Rozhodli jsme se, že dál to necháme na profících. Lewis (Hamilton) a Nico (Rosberg) zvládají situace kolo na kolo v rychlosti 300 km/h lépe než my ve třicítce," podotkl muž číslo jedna.

Méně radosti ale zřejmě měla Wolffova manželka Susie, která plní roli testovací jezdkyně ve stáji Williams. „Můj muž, hrdina. Jak víme, kluci jsou kluci... Zdá se, že mě čeká pár týdnů v roli zdravotní sestřičky," napsala na svém twitteru jednatřicetiletá závodnice, která v předešlých dvou závodech zasáhla do patečního měřeného tréninku jako první žena po 22 letech.

Hamilton s Rosbergem při bolestivém výletu chyběli a soustředili se na start na Hungaroringu. Hamilton navíc sám léčí bolavá záda, která jej trápí od sobotního karambolu při kvalifikaci na GP Británie. Start britského jezdce v Maďarsku by ale ohrožen být neměl, stejně jako se očekává, že polámaný Wolff bude své ovečky řídit na boxové zídce.

Reklama

Související témata: