Hlavní obsah

Optimistická prognóza. Schumacher by se mohl do tří let úplně uzdravit!

Praha

Vizita lékařská kapacity v Glandu přinesla pozitivní zjištění. Šéf ARO na Univerzitní klinice v Grenoblu Jean-Francois Payen osobně zajel zkontrolovat stav Michaela Schumachera do sídla legendárního jezdce formule 1 u Ženevského jezera a po své návštěvě hovořil v optimistickém tónu: sedminásobný mistr světa by v horizontu jednoho až tří let mohl být úplně zdravý!

Foto: Profimedia.cz

Michael Schumacher

Článek

Schumacher strávil po své vážné nehodě před loňským Silvestrem v nemocnici v Grenoblu bezmála půl roku a Payen na léčbu po celou dobu osobně dohlížel. Po propuštění vítěz 91 Velkých cen strávil léto na specializované rehabilitační klinice v Lausanne a od začátku září se zotavuje doma v Glandu, kde o něj ve speciálně upravených prostorách nepřetržitě pečuje zhruba patnáctičlenný tým.

Podle Payena je v rekonvalesenci německé ikony motorsportu patrné zlepšení, léčba je ale postupná a vyžaduje si trpělivost. „Zaregistroval jsem pokroky, musíme tomu dát ale čas," řekl francouzský specialista německé televizi RTL. „Život po zranění hlavy a mozku jde po etapách, záleží na následcích. Zde se bavíme o horizontu jednoho až tří let," uvedl.

A co Payen neopomněl zmínit, je bezbřehá podpora Schumacherovy manželky Corinny. „Udělala všechno pro to, aby se věci pohnuly kupředu. Michael má doma velmi příznivé podmínky, které napomáhají jeho uzdravení," doplnil lékař z Grenoblu.

Nejúspěšnější závodník v historii formule 1 si vážně poranil hlavu a mozek při lyžování v Savojských Alpách loni 29. prosince. Na klinice v Grenoblu prodělal dvě operace, čtyři týdny strávil v umělém spánku a poté jej lékaři dlouho z řízeného kómatu probouzeli. V polovině června byl Schumacher převezen do Lausanne a v září byl propuštěn do domácího ošetřování.

Reklama

Související témata:
  Vítěz: L. Norris (McLaren) Velká cena Číny - kvalifikace na sprint Vítěz: L. Norris (McLaren) konec
20240419T09 : 30:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
  Velká cena Číny - sprint zítra 05 : 00
20240420T05 : 00:00+0200
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
  Velká cena Číny - kvalifikace zítra 09 : 00
20240420T09 : 00:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace