Hlavní obsah

Alonso opustil nemocnici, poslední test v Barceloně vynechá

Praha/Barcelona

Tři dny si nakonec poležel na nemocničním lůžku pilot formule 1 Fernando Alonso po nedělní havárii při testovací jízdě na Katalánském okruhu, z níž vyvázl s otřesem mozku. Ve středu třiatřicetiletý závodník dostal od lékařů svolení a mohl nemocnici v severní části Barcelony opustit. Do posledního testu před startem sezóny, který začíná na okruhu u Barcelony zítra, se ale nezapojí.

Foto: Albert Gea, Reuters

Pilot F1 Fernando Alonso opouští nemocnici v Barceloně, kde byl po havárii při testech.

Článek
Fotogalerie

Informaci o Alonsově propuštění zveřejnila stáj McLaren prostřednictvím svého twitterového účtu. „S potěšením oznamujeme, že Fernando právě opustil nemocnici a odjel za svou rodinou, v jejímž kruhu se bude věnovat dalšímu odpočinku a rekonvalescenci," uvedl tým v prohlášení.

McLaren rovněž potvrdil, že na poslední oficiální předsezónní test nominoval rezervního jezdce Kevina Magnussena. „S ohledem na situaci Fernando vynechá závěrečný test, v němž se měl prostřídat s Jensonem Buttonem. Místo něj se testovacích úkolů ujme Kevin Magnussen. Ve čtvrtek usedne do kokpitu Jenson, další rozdělení jezdců upřesníme později," doplnilo vedení britské stáje.

Alonso havaroval na Katalánském okruhu minulou neděli v závěru dopolední části programu. Při průjezdu třetí zatáčkou ovlivnil stabilitu jeho vozu prudký náraz větru a dvojnásobný světový šampión vyjel z tratě přímo do ochranné zídky. Při tvrdém nárazu utrpěl otřes mozku, jiné zranění vyloučilo CT vyšetření i magnetická rezonance. Lékaři si ale raději španělského jezdce nechali pod kontrolou až do středy.

Poslední testy v Barceloně se konají od čtvrtka do neděle, nový ročník mistrovství světa vozů formule 1 startuje 15. března Velkou cenou Austrálie v Melbourne.

Reklama

Související témata:
  Vítěz: L. Norris (McLaren) Velká cena Číny - kvalifikace na sprint Vítěz: L. Norris (McLaren) konec
20240419T09 : 30:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
  Velká cena Číny - sprint zítra 05 : 00
20240420T05 : 00:00+0200
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
  Velká cena Číny - kvalifikace zítra 09 : 00
20240420T09 : 00:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články