Hlavní obsah

Kresta se představí jen ve třech závodech rallyeového MMČR

Praha

Automobilový jezdec Roman Kresta se letos představí jen ve třech závodech rallyeového mistrovství ČR. Pětinásobný domácí šampión tak nebude bojovat o pozici celkového vítěze, kterou uvolnil Jan Kopecký. Tovární jezdec Škody se po svém loňském triumfu věnuje zejména startům v evropském mistrovství a doma by měl startovat jen na Bohemii a Barum rallye.

Foto: www.roman-kresta.cz

Pilot rallye Roman Kresta.

Článek

"Už chvíli jsem byl k tomuto kroku odhodlaný. Nechtěl jsem zase absolvovat celý šampionát. Bohužel můj prvotní plán asistovat rozvoji některého z talentovaných jezdců nevyšel, a tak jsem se s hlavními partnery domluvil na menším počtu startů," uvedl Kresta v oficiální tiskové zprávě.

Stejně jako Kopecký se představí na Bohemia rallye, Barum rallye a navíc plánuje i start na Rallye Český Krumlov.

Krestovo rozhodnutí nezúčastnit se kompletního seriálu nezměnila ani absence Kopeckého v závodech MMČR, díky které by druhý muž loňského šampionátu byl hlavním favoritem.

Přemluvit se nenechá

"Někteří mě už přemlouvali, abych při neúčasti Jana Kopeckého začal sezónu na Šumavě, ale moje rozhodnutí je v tuto chvíli neměnné a nebudu ho jakkoli přehodnocovat. Není to jen o mně, ale spíše o dalších okolnostech, které se dotýkají stáje Kresta Racing," uvedl jezdec, který příští týden oslaví 37. narozeniny.

Tým Kresty, který bude i nadále spolupracovat s navigátorem Petrem Grossem, bude v sezóně nasazovat pravidelně dva vozy. V případě, že pojede i sám Kresta, budou tři. Rodák z Trnavy na Zlínsku bude dál závodit se Škodou Fabia S2000.

Reklama

Související témata: