Hlavní obsah

Pro výškařku Strakovou je Peking prioritou

BRNO

Olympijskou účast má výškařka Iva Straková pro letošní rok jako prioritu, a tak měla velkou radost, že hned na prvním závodě v Hustopečích splnila výkonem 195 centimetrů limit pro Peking. „Mám z něj mnohem větší radost než ze skočeného limitu pro březnové mistrovství světa v hale ve Valencii," vyprávěla spokojeně.

Foto: archiv

Výškařka Iva Straková

Článek

"Olympiádu považuji za absolutní sportovní vrchol, úspěšnému startu na ní podřídím úplně všechno. Výška je specifickou disciplínou, v níž se moc nevyplácí plánovat. Už bych ale konečně ráda na velkém podniku prorazila,“ tvrdí 27letá závodnice pražského Olympu, která zvládla i limit pro březnové halové MS.

Účastí ve Valencii si ale nemůže být jistá, protože v hale smí startovat pouze dvě závodnice z jedné země. „Romča Dubnová a Bára Laláková se určitě taky rozeskáčou, o mistrovství světa bude mezi námi ještě boj. Už dopředu jsem si ovšem stanovila, že se tentokrát nebudu přes zimu přetěžovat a riskovat případné zranění. Ze zdravotních důvodů jsem raději vynechala pokračování Moravské Tour v Třinci a mám v plánu startovat před šampionátem jen na mítinku v Banské Bystrici a na mistrovství republiky,“ uvažuje Straková.

Pokud by se jí však už v halové sezóně povedlo naplnit si životní sen, jímž je překonání magické dvoumetrové hranice, určitě by neměla s nominací do Valencie problém. „Hodně přemýšlím o tom, jaké to bude, až se jednou přes laťku na dvou metrech přenesu. Mám před touto výškou přirozený respekt, avšak doufám, že ji v dohledné době zdolám,“ zasní se česká výškařka.

Reklama