Hlavní obsah

Zoufalství a beznaděj Špotákové na Tretře: Pozvěte sem nějakého vymítače ďábla

Ostrava

Znovu to nevyšlo. Oštěpařka Barbora Špotáková se na Zlatou tretru letos hodně těšila, ovšem ani tentokrát v Ostravě neuspěla. Ba co hůř, hodem 58,57 metrů obsadila až pátou příčku. „Nevím, čím to je. Na rozcvičováku mi to lítá, v sektoru nehodím nic. Jestli to tady není postavené na nějakém pohřebišti,“ kroutila hlavou Špotáková.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Zklamaná Barbora Špotáková během atletického mítinku Zlatá tretra.

Článek

Znovu se vám nepodařilo zlomit to prokletí Zlaté tretry, čím to?

Dost těžko se mi to vůbec nějak hodnotí, takhle blbě nehážu ani na tom nejpodělanějším tréninku. Nevyšel mi první rozběh a to mě docela rozhodilo a už jsem se ani jednou nechytla. Byly to opravdu super ošklivé hody. Je to škoda, jsou tady skvělí diváci a já to tady nejsem schopná zvládnout. Na rozcvičováku je všechno skvělé, lítá mi to a pak přijdu sem na ten sektor a úplně nic, není z čeho brát. Nevím, jestli to tady není postavené na nějakém pohřebišti.

Mohlo to být tím, že letos je tretra váš první závod?

Tak blbě jsem tady neházela ještě nikdy. Opravdu už jdu do kopru, jak někteří předvídali. Tak možná mají radost. Pozitivní je, že se snad budu už jen zlepšovat. Horší už to asi být nemůže.

Mělo na váš výkon vliv deštivé počasí?

Počasí je příšerné, co si budeme podívat. Vítr se točí, foukalo zleva a odfoukává mi to špičku od oka. To je pro mě nejhorší vítr. Ale to je taková spíše výmluva.

Věřila jste si, hodně se těšila, nebylo to až moc?

Dneska jsem si fakt hodně věřila, A možná, že to je blbě a neměla bych si tolik věřit. Nedá se svítit, svět se nezboří, ale je mí líto kvůli těm divákům. Moc jsem si přála, aby to dopadlo dobře, ale asi to tady nemá být. Mám už za ty léta vyzkoušené, že jsou stadióny, kde se mi daří a stadióny, kde se mi prostě nehází dobře. A je to každý rok stejné.

Není to v hlavě? Neříkáte si: V Ostravě to prostě nedám?

Nemůže to být v hlavě, celý den jsem nabuzená a chcípnu v sektoru. Úplně nic. Teď jedu do Ameriky a tam uvidím, ale teď mám hodně o čem přemýšlet.

Přijedete ještě do Ostravy, nebo nad ní zlomíte hůl?

To nevím, Fakt nevím, jestli to má cenu. Moc jsem se letos snažila. Nějakého vymítače ďábla sem pozvěte a pak přijedu. Ale je to tady krásné.

Reklama

Související témata: