Hlavní obsah

Sáblíková bronz na ME cyklistek neobhájila, skončila sedmá

Rychlobruslařská šampiónka Martina Sáblíková skončila při obhajobě bronzové medaile na mistrovství Evropy v cyklistické časovce žen do 23 let na sedmém místě. Čerstvá mistryně republiky Jarmila Machačová obsadila dvanácté místo. Pro titul si ve čtvrtek v italské Aroně na trati dlouhé 25 kilometrů dojela jednadvacetiletá Ellen Van Dijková z Nizozemska, dráhová mistryně světa ve scratchi.

Článek

Sáblíková, která startovala do závodu jako poslední ze všech, zaostala za Van Dijkovou o minutu a devět sekund. "Potřebovala jsem být v cíli už tehdy, když mi ještě zbýval poslední kilometr," přiznala Sáblíková, že mířila výš.

I za sedmé místo si však nejlepší česká sportovkyně loňského roku vysloužila pochvalu. "Sáblíková podala skvělý výkon. Její trenér i ona chtějí z každého závodu medaili a já jsem o tom přesvědčen, že medaile budou vozit pravidelně i z cyklistiky. Možná už příští rok," řekl šéf silniční cyklistiky v českém svazu Jozef Regec. "Musím pochválit i Machačovou, dopadla vlastně jako loni. Bojovala," dodal.

V závodě mužů vyhrál domácí Adriano Malori následován triem ruských jezdců. Druhý Timofej Krickij zaostal za zlatem o sedm sekund, třetí Arťom Ovečkin 21 sekund. Českým jezdcům se nedařilo: mistr republiky Martin Hačecký skončil na 36. místě s odstupem 2:16, David Menger byl pomalejší ještě o dalších devatenáct sekund, což jej zařadilo až na 46. místo.

Časovka do 23 let:
Ženy:
1. Van Dijková (Niz.) 32:33, 2. Galjuková -5, 3. Kalitovská (obě Ukr.) -8, 4. Burčenková (Rus.) -18, 5. Bruinsová (Niz.) -24, 6. Trebaiteová (Lit.) -1:01, 7. Sáblíková -1:09, ...12. Machačová (obě ČR) -1:22.
Muži:
1. Malori (It.) 27:56, 2. Krickij -7, 3. Ovečkin -21, 4. Sokolov (všichni Rus.) -39, 5. Serrano (Šp.) -50, 6. Hengin (Něm.) -57, ...36. M. Hačecký -2:16, 46. Menger (oba ČR) -2:35.

Reklama