Hlavní obsah

Dráhaři Kelemen s Ptáčníkem na ME neuspěli v keirinu

Dráhoví cyklisté Pavel Kelemen a Adam Ptáčník v závěrečném dnu mistrovství Evropy na Guadeloupu nepostoupili v keirinu z oprav a chyběli mezi dvanáctkou semifinalistů. V omniu žen obsadila Lucie Záleská jedenácté místo.

Článek

Kelemenovi s Ptáčníkem nepřál los. Kelemen narazil v úvodní rozjížďce, v níž skončil třetí, na pozdějšího vítěze Němce Joachima Eilerse. Ptáčník byl v rozjížďce čtvrtý a mezi soupeři měl poraženého finalistu Nizozemce Mathijse Büchliho. V opravných jízdách skončili Kelemen i Ptáčník shodně třetí, postoupili pouze vítězové.

"Oběma odešla síla. Na špatném výsledku se zřejmě odrazil předchozí namáhavý závod ve sprintu a také aklimatizační problémy. Ve svalech neměli už žádnou štávu. Přitom oba měli dobrou formu," uvedl trenér českých dráhařů Petr Klimeš.

"Jejich výkon v opravných jízdách byl až o třicet procent horší než ve sprintu," řekl a dodal, že v keirinu neuspěl žádný z jezdců, kteří startovali ve sprintu. "Například sprinterský mistr Evropy Francouz Baugé skončil ve finále až na posledním, šestém místě," dodal Klimeš.

S náročností programu se nevypořádala v omniu ani Záleská a v závěrečném bodovacím závodě neudržela umístění v první desítce. "I její jedenácté místo jí dává naději uspět v kvalifikaci na olympijské hry v Riu de Janeiro. Z tohoto pohledu jsme si větší bodový zisk slibovali od keirinu. Ještě ale zbývá dalších devět nominačních závodů a věřím, že ztrátu doženeme," poznamenal šéf českých dráhařů Svatopluk Buchta.

Mistrovství Evropy v dráhové cyklistice v Baie-Mahault (Francie):
Muži:
Keirin:
1. Eilers (Něm.)
2. Büchli (Niz.)
3. Dmitrijev (Rus.)
...
17. Kelemen a Ptáčník (oba ČR) oba vyřazeni v opravách
Madison:
1. Graf, Müller (Rak.) 6 b.
2. De Ketele, Vergaerde (Belg.) 21/-1 kolo
3. Brisse, Kneisky (Fr.) 18/-1 kolo
Ženy:
Keirin:
1. Vogelová (Něm.)
2. Brežnivová (Rus.)
3. Braspennincxová (Niz.)
Omnium:
1. Trottová (Brit.) 199 b.
2. D'Hooreová (Belg.) 198
3. Knauerová (Něm.) 167
...
11. Záleská (ČR) 111
Stíhací závod - finále:
1. Archibaldová (Brit.) 3:40,136 - Krögerová (Něm.) 3:42,153
o 3. místo:
Sereikaiteová (Lit.) - Bujaková (Pol.) 3:48,329

Reklama

Související témata:
Guadeloupe