Hlavní obsah

Halovou část Středoškolské ligy vyhrálo gymnázium Nad Alejí z Prahy

Finálový turnaj se konal ve středu 28. března v Praze Radotíně a přinesl změnu na nejvyšším stupni. Vítěz minulých ročníků, Gymnázium Jírovcova z Českých Budějovic, vypadl v semifinále a obsadil "jen" 3. místo.

Foto: Petr Kotěšovec

Gymnázium Nad Alejí vítězem letošní zimní části Středoškolské ligy v ultimate frisbee

Článek

Finálovému turnaji předcházely krajské kvalifikace, které se uskutečnily v Praze, Písku a Hradci Králové. Z každého regionu postoupily dva nebo tři nejlepší týmy. Na základě výsledků byly týmy nasazeny do dvou čtyřčlenných skupin.

Zápasy ve skupinách se hrály ve vysokém tempu a obrovském nasazení. Hru několika týmů (Žďáru a Náchoda) citelně oslabila absence zkušených hráčů, kteří nemohli na turnaj dorazit. Nejvíce se opět dařilo favoritům.

V prvním semifinále na sebe narazily gymnázium Boženy Němcové z Hradce Králové a gymnázium z Třeboně. Druhé dohromady svedlo pražské gymnázium Nad Alejí s obhájci prvenství gymnáziem Jírovcova z Českých Budějovic. O finalistech rozhodl menší počet chyb a více sil v závěrech zápasů, které měli víc studenti z Hradce a Prahy.

O bronzu se rozhodovalo v jihočeském derby mezi Třeboní a Českými Budějovicemi. Šťastnější byli studenti z gymnázia Jírovcova. Třeboň získala ocenění Spirit of the Game.

Ve finále se opakoval souboj ze skupiny, který byl jedním z nejhezčích a nejvyrovnanějších zápasů na turnaji. Finále však mělo jasný průběh. Gymnázium Nad Alejí si hned zkraje vybudovalo dvoubodový náskok, který trpělivou a téměř bezchybnou hrou navyšovalo a nedalo hradeckému gymnáziu šanci. Po zásluze si tak odváží prvenství.

Výsledky:
1. Gymnázium nad Alejí Praha
2. Gymnázium B. Němcové Hradec Králové
3. Gymnázium Jírovcova České Budějovice
4. Gymnázium Třeboň
5. Gymnázium Špitálská Praha
6. Česko-anglické gymnázium České Budějovice
7. Jiráskovo gymnázium Náchod
8. Gymnázium Žďár nad sázavou
Spirit of the Game: Gymnázium Třeboň

Reklama