Hlavní obsah

Čeští golfisté skončili ve druhém kole kvalifikace European Tour

Madrid

Žádný český golfista nezíská ani letos plnou hrací kartu na elitní European Tour. Rozhodlo se o tom už v druhé fázi tříkolové kvalifikace. Do té se dostala čtveřice Stanislav Matuš, Ondřej Lieser, Filip Mrůzek a Cyril Suk, ale ani jeden do finále takzvané kvalifikační školy neprošel.

Foto: Facebook

Golfista Ondřej Lieser.

Článek

Druhá fáze kvalifikace se hrála na čtyřech hřištích ve Španělsku. Naději na postup držel Matuš v Tarragoně, kde ještě v dnešním čtvrtém kole figuroval na postupových pozicích, ale nakonec skončil tři rány pod čarou na děleném 25. místě. V Tarragoně hrál i Lieser, který ale pokazil první kolo a obsadil 62. místo.

Suk, syn bývalého elitního tenisového deblisty Cyrila Suka, hrál v Castellónu, skončil se skóre -8, což stačilo na nepostupové 37. místo. Poslední z českých hráčů Mrůzek zkoušel uspět v Alicante, ale figuroval až na dělené 56. pozici.

Zatímco letos se ani jeden z českých golfistů nedostal do finále kvalifikace, loni a předloni hrál závěrečnou fázi Lieser, ale neuspěl stejně jako Lukáš Tintěra v roce 2011.

Reklama

Související témata: