Hlavní obsah

Golfistovi Woodsovi první kolo po zranění nevyšlo

Golfista Tiger Woods nezvládl při návratu po zranění první kolo. Bývalý první hráč světa zahrál ve čtvrtek na akci pro pozvané Hero World Challenge, kterou pořádá, 77 ran a je mezi osmnácti soupeři poslední. V čele je mladík Jordan Spieth se skóre o 11 ran lepším než Woods.

Foto: Jeff Roberson, ČTK/AP

Tigerovi Woodsovi se vstup do turnaje, který sám pořádá, nevydařil.

Článek

Woods hraje první turnaj po čtyřech měsících po zranění zad a premiérově i po změně trenéra švihu. Na hřišti Isleworth nevídaně chyboval při krátké hře a špatně patoval. Především krátké přihrávky do greenu několikrát zkazil, předvedl jedno double bogey, další čtyři bogey, jen jedno birdie, a proto zapsal pět ran nad par.

"Bylo to příšerné. Přitom nemám pocit, že bych míče trefoval špatně, ale moje krátká hra byla strašná," řekl Woods, který například na pětiparu třináctky potřeboval tři chipy, aby se dostal na green a tak místo šance na birdie měl bogey. "Jsem určitě překvapený, že jsem chipoval tak špatně. Snad to bude jenom lepší."

Naopak jednadvacetiletý Spieth potvrdil svoji současnou formu. Vítěz nedávného Australian Open předvedl sedm birdie a jedno bogey a vede o ránu před čtveřicí pronásledovatelů. "Vezu se na vlně a jsem z toho nadšený," řek Spieth.

Reklama