Hlavní obsah

Blíží se lakrosový svátek – 19. ročník Memoriálu Aleše Hřebeského

Už ve středu 25. dubna 2012 se v lakrosové aréně v Praze-Radotíně rozběhne již 19. ročník tradičního mezinárodního turnaje v boxlakrosu Memoriál Aleše Hřebeského. Za zámoří letos dorazí pět mužstev, což je rekord v historii turnaje.

Foto: Leoš Novák

Memoriál Aleše Hřebeského

Článek

Šestnáct přihlášených týmů bylo rozděleno do čtyř výkonnostních košů, ze kterých potom losováním vzešly čtyři základní skupiny turnaje:

Skupina „A" bude zřejmě velmi vyrovnaná a o postup do play-off budou usilovat hned tři týmy. České barvy budou hájit pražští hráči z Malešic a Jižního Města, dalším do favorizované trojice jsou angličtí London Knights.  Skupinu „A" doplňuje tým Vienna Cherokees.

Domácí LCC Radotín se představí ve skupině „B" a spolu se silným americkým týmem Salt Shakerz se bude řadit k jasným favoritům na postup mezi nejlepších osm týmů turnaje. Jejich soupeři budou finští Titáni a Bats Bratislava.

Jednoznačným favoritem skupiny „C" jsou kanadští Green Gaels, dvojnásobní šampioni z let 2007 a 2010. O druhé postupové místo se utkají LC Slavia Praha, tým Landsharks z USA a German Gents.

Skupina „D" bude asi nejzajímavější a nejvyrovnanější. Nejvýše nasazeným týmem jaou Megamen Boston, dvojnásobný vítěz Memoriálu z let 2008 a 2009. Dalším velmi silným týmem budou irští Dublin Riggers, loni pátý tým v celkovém hodnocení. A pozadu nebudou chtít zůstat ani Nova Scotia Privateers z Halifaxu. Čtvrtým do skupiny „D" jsou plzeňští Old Dogs.

Základní skupiny MAH 2012:

A: SK Lacrosse Jižní Město (CZE), TJ Malešice (CZE), London Knights (ENG), Vienna Cherokees (AUT)B: LCC Radotín (CZE), Salt Shakerz (USA), Turku Titans (FIN), Bats Bratislava (SVK)C: Green Gaels (CAN), LC Slavia Praha (CZE), Landsharks (USA), German Gents (GER)D: Megamen Boston (USA), Dublin Riggers (IRL), Nova Scotia Privateers (CAN), Old Dogs Plzeň (CZE)

Zápasy ve skupinách začínají na lakrosovém stadionu TJ Sokol Radotín (Vykoukových 622/2, Praha-Radotín) ve středu 25. dubna odpoledne. Turnaj vyvrcholí v sobotu 28. dubna semifinálovými zápasy od 15 a 16 hod. Na diváky ale čeká kromě zápasů i další program, hlavně páteční exhibiční utkání mezi reprezentací ČR a výběrem zahraničních All Stars, exhibice dětí a ženského lakrosu nebo soutěže o atraktivní ceny.

Celý průběh turnaje bude možné sledovat živě na www.net-tv.cz a vybrané zápasy také na www.sport.cz. Podrobnější informace o turnaji najdete na nových internetových stránkách věnovaných turnaji www.AHMemorial.cz.

Reklama