Hlavní obsah

Král skokanů na lyžích Schlierenzauer musel po pádu na operaci

INNSBRUCK

Čerstvý vítěz Světového poháru ve skocích na lyžích Gregor Schlierenzauer se tři dny po skončení sezony zranil a dnes se podrobil operaci. Smůla potkala rakouského krále skokanů při středečním tréninku v Ramsau, kde podle agentury APA neustál při jednom z pokusů dopad a při karambolu si přetrhl vnitřní vaz v pravém koleně.

Článek

Devatenáctiletý Rakušan absolvoval v Ramsau dvoudenní testování lyží, ale osudným se mu stal už čtvrtý skok. "Skočil zhruba 92 metrů, vystřihl super telemark, ale když vjel do nového sněhu, sjela mu lyže do strany," popsal nehodu trenér Harald Haim, pod jehož vedením trénoval Schlierenzauer s dalšími kolegy z kmenového klubu ve Stamsu.

Chirurgickému zákroku se skokan podrobil na soukromé klinice Hochrum nedaleko Innsbrucku. Čeká jej zhruba dvouměsíční pauza, jeho přípravu na olympijskou sezonu by to však podle reprezentačního kouče Alexandera Pointnera nemělo ohrozit.

Schlierenzauer v této sezoně vyhrál 13 závodů Světového poháru, čímž stanovil nový rekord, jako první v historii také překonal hranici 2000 bodů (2083). Loňský mistr světa v letech vybojoval na šampionátu v Liberci individuální stříbro a titul v závodě družstev.

Reklama