Hlavní obsah

Přítelkyně skokanů: Janda by měl uklízet, Matura být dochvilný

INNSBRUCK

Svým dívkám imponují, ale mají jako většina mužů i "mouchy". Současný nejlepší skokan Světového poháru Jakub Janda by měl podle své milé Lucie Klimparové doma více hnout prstem pro pořádek, Veroniku Novotnou zase dokáže další reprezentant Jan Matura naštvat svou nedochvilností. Vůbec poprvé doprovázejí přítelkyně české skokany na celém Turné čtyř můstků v Německu i Rakousku.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Jakub Janda je prý v soukromí "bordelář".

Článek

"Je potřeba tady zůstat, když se daří. Být na celé turné se podaří jednou za čas," řekla dnes Jandova přítelkyně Lucie novinářům pod můstkem Bergisel v Innsbrucku. "Je to super, nový zážitek," přitakala Maturova slečna Veronika. Nad šálkem čaje se dnes obě dívky ochotně rozpovídaly o svých mužích.

"Já chci, aby doma pomáhal s úklidem," prozradila Lucie, že Janda doma bojuje s leností. Přitom na hotelu si prý uklidil. "Vyskládal si vitamíny i oblečení, ale doma nic neudělá. Nedá se motivovat, skončí to hádkou a stejně to udělám já," zlobila se Lucie.

Veroniku by zase potěšilo, kdyby byl Matura dochvilný. "To on není v žádném případě. Míval zpoždění třeba hodinu, teď už jenom půl," durdila se Maturova přítelkyně, která má prý při jeho skocích u televize i pod můstkem strach, že ani nedýchá. "Ale oči nezavírám, musím to vidět. Ale sama bych se z můstku nikdy nespustila," řekla.

Svatbu zatím neplánují

Janda s Lucií chodí již šest let a čtyři roky jsou zasnoubeni. Svatba ale dosud na obzoru není. "Zatím mě nikdo o ruku nepožádal," pokrčila rameny jednadvacetiletá Lucie. Dvojnásobný medailista z mistrovství světa si ji prý chtěl vzít, když jí bylo sedmnáct. "To se chtěl ženit, ale já ne. Byla jsem mladá, ale teď jsme byli na dvou svatbách a možná bych do toho během dvou let šla," dodala.

Matura se s Veronikou potkal na diskotéce v Liberci, kde teď oba žijí. Pozval dívku po tanci na rande, ale té se tenkrát moc nechtělo. "Ten večer mě nezaujal," řekla Veronika popravdě. Ale na schůzku tehdy přeci jen šla. "Padli jsme si do oka, povídali si a povídali a už jsme spolu dva a půl roku," dodala. Na svatbu ale zatím nemyslí. "Času dost, tlačit nechceme," řekla Veronika.

V Kubovi to bylo, jen potřeboval štěstí

Oba skokani imponují svým dívkám schopností každé ráno vstát a jít trénovat. "Nevím, jak to popsat, ale zvedne se a jde. I když je unavený nebo po pařbě," řekla v nadsázce Lucie.

S Jandou si prošla i neveselé období. Dnešní favorit slavného Turné se v minulosti na můstcích dlouho trápil a byl na pokraji konce kariéry. "Končil pětkrát do roka. Ale to každý, když to nejde. Byla to špatná doba," vzpomínala Lucie. Podporovala ho a nabádala, ať to nezabalí. "On to uměl, i když neskákal dobře. V něm to bylo a stačilo štěstí a dobří lidé kolem a je to tady," neskrývala radost Lucie.

Černé myšlenky na to, že praští s lyžemi a skončí, mívá i Matura. Naposledy prý po úvodu této sezony, kdy se začínalo ve Finsku a nešlo mu to. "Ty telefonáty byly šílené, bylo mi až do breku, ale vrátil se a přešlo ho to," oddechla si Veronika.

Postele mají na Turné rozdělené

Na Turné bydlí přítelkyně se skokany na pokoji. "Ale máme rozdělené postele, Kuba je zásadový," řekla Jandova Lucie. Před závodem se s přítelem raději moc nebaví, nechce ho rozzlobit. "Měl by mít klid, snažím se ho naladit k dobrému," řekla. Matura je kliďas, ale když se mu déle nedaří, tak se mu Veronika spíše vyhýbá. "To s ním raději nemluvím a nechám ho," doplnila.

Reklama

Související témata: