Hlavní obsah

Koudelka v kvalifikaci opět mezi nejlepšími, čeká ho Francouz. V Innsbrucku si skočí i další tři Češi

Třetí závod Turné čtyř můstků v Innsbrucku bude stejně jako v Ga-Pa se všemi čtyřmi českými skokany, v kvalifikaci byl nejlepší z nich na devátém místě Roman Koudelka. Zvítězil Rakušan Michael Hayböck, který se v k.o. souboji v prvním kole nedělního závodu utká s vedoucím mužem Turné i Světového poháru Peterem Prevcem ze Slovinska, jenž kvalifikaci vynechal.

Foto: Kerstin Joensson, ČTK/AP

Roman Koudelka při zkušebním kole v Innsbrucku.

Článek
Fotogalerie

Koudelka měl dnes štěstí na protivítr a postup si zajistil výkonem 127 metrů, což byl čtvrtý nejdelší skok dne. Stejně daleko doletěl i Hayböck, kterému ale foukal vítr do zad a dostal bonifikační body. Celkově třináctý muž Turné a Světového poháru Koudelka bude mít za soupeře Francouze Ronana Lamyho Chappuise.

"Navázal jsem na výkony z Ga-Pa, takže jsem spokojený, i dnešní tréninky byly docela dobré," řekl Koudelka Radiožurnálu. "Trochu mi tady nevychází odraz, hodně ho zpožďuju, takže musím zapracovat na načasování. Když budu trefovat hranu, tak to bude ještě lepší," prohlásil.

Šestnáctý v kvalifikaci skončil výkonem 122,5 metru Jan Matura a v neděli se utká s Bulharem Vladimirem Zografským. Jakub Janda obsadil 21. pozici za 124 metrů a výsledky kvalifikace mu přisoudily těžkého soupeře Rakušana Manuela Fettnera. Lukáš Hlava postoupil skokem dlouhým 114 metrů jako osmatřicátý a bude mít v souboji s Norem Kennethem Gangnesem těžkou úlohu.

Vítěz druhého závodu Prevc dnes napodobil Němce Severina Freunda, který nenastoupil do kvalifikace v Ga-Pa a utkal se v k.o. duelu právě se Slovincem. Tentokrát Prevce čeká Hayböck, vítěz úvodního klání Turné v Oberstdorfu Freund byl dnes šestý. Druhé místo v kvalifikaci obsadil Prevcův šestnáctiletý bratr Domen, třetí byl Nor Anders Fannemel.

Kvalifikace na závod Turné čtyř můstků ve skocích na lyžích v Innsbrucku:
1. Hayböck (Rak.) 128,1 b. (127 m)
2. D. Prevc (Slovin.) 127,1 (126)
3. Fannemel (Nor.) 125,2 (130,5)
...
9. Koudelka 118,8 (127)
16. Matura 115,9 (122,5)
21. Janda 114,5 (124)
38. Hlava (všichni ČR) 101,8 (114)
Dvojice pro 1. kolo:
Janda - Fettner (Rak.)
Matura - Zografski (Bul.)
Hlava - Gangnes (Nor.)
Koudelka - Lamy Chappuis (Fr.)

Reklama

Související témata: