Hlavní obsah

Judista Krpálek na ME juniorů neobhájil zlato a skončil druhý

Český judista Lukáš Krpálek na mistrovství Evropy juniorů neobhájil zlato z loňska a jako největší favorit se musel spokojit s druhým místem. V dnešním finále váhové kategorie do 100 kg v Jerevanu podlehl na ipon Elmaru Gasimovovi z Ázerbájdžánu. Duel skončil po úspěšném chvatu Gasimova už po 21 vteřinách.

Foto: Sport.cz

Judista Lukáš Krpálek

Článek

Krpálek až do finálového souboje procházel zápasy na tatami v arménské metropoli suverénně a všechny čtyři souboje ukončil ještě před vypršením časového limitu na ipon. Závodník USK Praha, který na srpnovém MS seniorů vypadl v prvním kole, porazil postupně Nizozemce Mola, Maďara Pocskaie, Španěla San Martina i Němce Borkowského, až v duelu o zlato našel přemožitele.

"O postupu Lukáše do finále nebylo pochyb, své soupeře spolehlivě převyšoval. Gasimov však hned v úvodu dokonale trefil skulinku v jeho úchopu a bylo po zápase," uvedl trenér juniorské reprezentace Václav Červín. "Lukáš ale rozhodně nebyl ve své kůži. Byl nachlazený a měl bolestivě zraněné zápěstí, takže dvouhodinová pauza před finále jej za těchto okolností vyvedla z tempa," dodal.

Druhý český zástupce Alexandr Jurečka měl na dosah ve váze do 90 kilogramů třetí místo, ale nakonec podlehl Italovi Tomasettimu na ipon po třech a půl minutách, byť v průběhu duelu krátce vedl na juko.

Mistrovství světa v judu v Rotterdamu:
Muži:
Do 100 kg: 1. Rakov (Kaz.), 2. Grol (Niz.), 3. Anai (Jap.) a Darviš (Egypt), ...Krpálek (ČR) vyřazen v 1. kole.
Nad 100 kg: 1. Riner (Fr.), 2. Bryson (Kuba), 3. Paskevičius (Lit.) a Tangrijev (Uzb.).
Ženy:
Nad 78 kg: 1. Wen Tchung (Čína), 2. Bryantová (Brit.), 3. Cukadaová (Jap.) a Ortizová Boucurtová (Kuba).

Reklama

Související témata: