Hlavní obsah

VIDEO: Tenista Nalbandian rozkopl reklamní panel, zranil sudího a byl diskvalifikován

Londýn

Chorvatský tenista Marin Čilič vyhrál turnaj v Londýně poté, co rozhodčí ve finále diskvalifikoval za nesportovní chování jeho soupeře Davida Nalbandiana. Argentinský tenista ve druhém setu zareagoval po prohrané výměně na ztrátu podání tím, že vzteky nakopl reklamní panel. Ten poranil nohu čárovému rozhodčímu, který za ním seděl.

David Nalbaldian nakopl rozhodčího

 
Článek

Třicetiletý Argentinec vyhrál na travnatém dvorci londýnského Queen's Clubu první set ve zkrácené hře. K incidentu došlo v sedmé hře druhé sady, když Nalbandian za stavu 3:3 prohrál svůj servis. Svoji frustraci si vybil na ohrádce před sedadlem čárového rozhodčího.

Panel způsobil sudímu krvácející ránu na holeni. Po ošetření přímo na dvorci byl otřesený rozhodčí odveden na ošetřovnu. Hlavní sudí pak zápas za stavu 6:7 a 4:3 po konzultaci s vedením turnaje ukončil ve prospěch Čiliče.

Zaplněné ochozy centrálního dvorce rozhodnutí přijaly s pískáním a hučením, nespokojený byl i Nalbandian. Podle pravidel ATP ale v takových případech musí automaticky následovat diskvalifikace. "Pravidla jsou pravidla. Podle ATP jsme povinni ukončit finále. David se s tím těžko smiřuje. Velice lituje toho, co udělal," řekl šéf turnaje Chris Kermode.

Finalista Wimbledonu z roku 2002, jenž je svými občasnými výbuchy vzteku známý, se divákům omluvil přímo na kurtu. "Mrzí mě, že jsem to udělal. Někdy jste na kurtu tak frustrovaní, že je to těžké kontrolovat. Je to chyba," řekl Nalbandian. "Je těžké skončit finále takhle. Udělal jsem chybu a musím za to platit. Všichni děláme chyby," dodal.

Tenisový turnaj mužů v Londýně (tráva, 625.300 eur):
Dvouhra - finále:
Čilič (6-Chorv.) - Nalbandian (10-Arg.) 6:7 (3:7), 4:3, Nalbandian diskvalifikován za nesportovní chování.
Čtyřhra - finále:
Mirnyj, Nestor (1-Běl./Kan.) - B. Bryan, M. Bryan (2-USA) 6:3, 6:4.

Reklama

Související témata: