Hlavní obsah

Berdych - De Schepper 6:4, 6:1, 6:3Berdych neztratil ani set a v Melbourne pohodlně postoupil. Šafářová nadělila Hradecké kanára

Melbourne
Aktualizováno

Žádné komplikace. Český tenista Tomáš Berdych prošel bez problémů do 3. kola Australian Open, když ve středu porazil Francouze Kennyho de Scheppera za hodinu a 42 minut hladce 6:4, 6:1 a 6:3. V souboji českých tenistek se z postupu raduje Lucie Šafářová, která zdolala Lucii Hradeckou 6:7(4), 6:3 a v rozhodující sadě nadělila své krajance dokonce kanára 6:0. O postup se statečně rvala i Karolína Plíšková, nakonec ale po více než třech hodinách podlehla Slovence Daniele Hantuchové 3:6, 6:3 a 10:12.

Foto: Profimedia.cz

Český tenista Tomáš Berdych ve druhém kole Australian Open převálcoval Francouze Kevina De Scheppera.

Článek
Fotogalerie

Berdych zůstal na Australian Open jediným českým zástupcem v mužském singlu. Ve čtyřicetistupňové výhni předvedl v Melbourne další skvělý a soustředěný výkon, 86. tenistovi světa nedal žádnou šanci a díky přesným úderům ukončil zápas už po necelých dvou hodinách.

"Byl to velice dobrý test, navíc v horkém počasí, které tady panuje. S vývojem zápasu a průběhem všech tří setů jsem spokojený. Tím nejdůležitějším faktorem je pro mě pokaždé vlastní hra a s tou jsem spokojený. Bylo to opravdu dobré," komentoval Berdych na kurtu svůj postup.

Ani proti 203 centimetrů měřícímu Francouzovi navíc Berdych na prvním grandslamu sezóny neztratil set, stále si dokonce drží bezchybné podání.

V prvním vzájemném souboji s de Schepperem si český tenista připsal důležitou výhru a v 3. kole Australian Open se může těšit na souboj s Bosňanem Damirem Džumhurem, až 188. hráčem světa. Ten už v Melbourne vyřadil jiného daviscupového reprezentanta Jana Hájka.

Hradecká dostala od Šafářové kanára

Český ženský souboj o postup do 3. kola vyhrála v Melbourne Lucie Šafářová. Ve vyrovnaném zápase rozhodoval v prvním setu tie break, který sice získala její krajanka Lucie Hradecká poměrem 7:4, pak ale na kurtu dominovala favoritka.

Hradecká začala chybovat a ve druhé hře druhé sady dokonce ztratila vlastní podání. Šestadvacátá nasazená Šafářová toho využila. Udržela si servis, hrála přesné míče a dělala minimum nevynucených chyb. Ve zbytku zápasu už si Šafářová postup vzít nenechala - druhý set nakonec vyhrála 6:3, ve třetím své krajance dokonce nadělila kanára.

Šafářová se radovala z vítězství také v druhém vzájemném souboji proti Hradecké a v dalším kole se v Melbourne utká se čtvrtou nasazenou Číňankou Li Na.

Tři a čtvrt hodiny byla na kurtu česko-slovenská dvojice Karolína Plíšková - Daniela Hantuchová. Obě soupeřky odehrály v obrovském horku celkem 40 gamů, šťastnější nakonec byla v závěru Hantuchová. Jednatřicátá nasazená Slovenka vyhrála první set 6:3, stejným poměrem ale poté uspěla v druhé sadě i Plíšková.

Nakonec rozhodly zkušenosti a ve třetím setu urvala postup trpělivější Hantuchová, která uspěla až poměrem 12:10. Slovenská tenistka se v dalším kole utká se Serenou Williamsovou.

Výsledky českých tenistů na turnaji Australian Open (dotace 33 miliónů australských dolarů):
Muži:
Dvouhra - 2. kolo
Berdych (7-ČR) - De Schepper (Fr.) 6:4, 6:1, 6:3
Ženy:
Dvouhra - 2. kolo:
Šafářová (26-ČR) - Hradecká (ČR) 6:7(4), 6:3, 6:0
Hantuchová (31-Sloven.) - Karolína Plíšková 6:3, 3:6, 12:10

Reklama

Související témata:
  Bejlek - Blinkovová dnes 17 : 00
20240424T17 : 00:00+0200
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek
Blinkovová