Hlavní obsah

Berdych vzdal v Miami semifinále s Nadalem, zlobí ho žaludek. Nehrál ani Nišikori

Aktualizováno

Tomáš Berdych si na turnaji Masters v Miami semifinálový zápas se světovou jedničkou Rafaelem Nadalem nezahraje. Postihly ho žaludeční potíže a nedlouho před začátkem duelu se omluvil. Nečekaně hladkého postupu do finále se dočkal také srbský tenista Novak Djokovič. Jeho protivník Kei Nišikori z Japonska rovněž vzdal duel a to kvůli zranění třísla, které ho postihlo pouhý týden před čtvrtfinálovým utkáním Davisova poháru proti českému týmu.

Foto: Joel Auerbach, ČTK/AP

Tomáš Berdych v Miami kvůli žaludečním problémům dohrál.

Článek
Fotogalerie

Berdych se díky výsledkům v Miami posune v novém světovém žebříčku na páté místo a vyrovná své maximum, ale souboj o finále musel vzdát. Měl přitom šanci přerušit sérii 16 proher s Nadalem za sebou.

O pár hodin dříve odstoupil z turnaje Nišikori, jehož týden před čtvrtfinálovým utkáním Davisova poháru proti českému týmu zlobí tříslo. Berdych do Tokia odcestovat neměl, omluvil se z daviscupové soutěže už dříve.

I když se v pátek neuskutečnila v Miami ani jedna z plánovaných semifinálových bitev, finále mužů se bude hrát až v neděli. Nadal s Djokovičem nastoupí k 40. vzájemnému duelu v kariéře a prvnímu letošnímu.

Stihne Japonec Davis Cup?

Čtyřiadvacetiletý Nišikori, který ve čtvrtfinále vyřadil Švýcara Rogera Federera, neupřesnil, jak dlouho bude mimo hru. "Budu se svým lékařským týmem pracovat na tom, abych byl zdravý co nejdříve," uvedl.

Japonci postoupili do čtvrtfinále Davisova poháru po výhře nad oslabenou Kanadou. Opírají se právě o výkony Nišikoriho, protože dalšího hráče v první stovce žebříčku už nemají. Druhý singlista Go Soeda je 133. na světě, deblový partner Nišikoriho z duelu s Kanadou Juiči Sugita je na 154. místě.

Trojnásobný šampión v Miami Djokovič, který ovládl předchozí Masters v Indian Wells, má zatím cestu turnajem hodně ulehčenou. Bez boje totiž prošel i třetím kolem, které vzdal rovněž kvůli problémům s třísly Němec Florian Mayer. "Takové věci se mi samozřejmě staly, ale dvakrát na jednom turnaji to je asi poprvé. Vítězství v Indian Wells mi dodalo sebevědomí, zahrál jsem si tam dost, snad se mi to vrátí," neobává se Djokovič, že vypadne z rytmu.

Tenisový turnaj mužů a žen v Miami (tvrdý povrch):
Muži (dotace 5,649.405 dolarů):
Dvouhra - semifinále:
Nadal (1-Šp.) - Berdych (7-ČR) bez boje
Djokovič (2-Srb.) - Nišikori (20-Jap.) bez boje

Reklama

Související témata: