Hlavní obsah

Finálová soupeřka Kvitové je talentovaná a nafoukaná. Bouchardová mezi tenistkami nemá kamarádky

Aktualizováno

Je extrémně nadaná, k tomu hezká a patrně jí patří tenisová budoucnost. Kanadská finalistka Wimbledonu Eugenie Bouchardová si ale za tři roky, co se pohybuje na okruhu WTA, stačila získat i pověst arogantní slečny, jež mezi hráčkami není zrovna oblíbená.

Foto: Toby Melville, Reuters

Kanaďanka Eugenie Bouchardová se usmívá při tréninku ve Wimbledonu.

Článek

Pokud chce být tenista úspěšný, musí mít v sobě velkou dávku sebestřednosti, která v kolektivních sportech není tak výrazná. Bouchardová ale manýry ze zápasů přenáší i mimo kurt a tím si plusové body u svých soupeřek a kolegyň zrovna nezískává.

„Nemám pocit, že Tour je místo, kde bych měla mít kamarádky. Pro mě je to soutěž. Je důležité si uvědomit, že proti sobě nastoupíme v zápase. Nejsme spoluhráči," ohradila se Bouchardová.

Ještě před rokem se přitom psalo o přátelském vztahu mezi dvacetiletou rodačkou z Montrealu a Britkou Laurou Robsonovou. Bouchardová bydlela při Wimbledonu v domě jejích rodičů, na sociálních sítích obě sdílely nejrůznější "selfies", na internetu koluje i video, na němž v Miami společně tančí Gangnam Style... Ale to je minulost. „Ne, nejsme kamarádky," řekla stroze Bouchardová.

Za jejich rozkolem byl patrně fakt, že Robsonová loni na podzim zkoušela trénovat s koučem Nickem Savianem, jenž blonďatou hráčku nasměroval mezi tenisovou špičku.

Kamarádky nemá, jejím idolem je lamač náctiletých srdcí

Když Kanaďanka postoupila letos do semifinále French Open proti Marii Šarapovové, bylo to tu zase. „Určitě s Marií nejsme přítelkyně. Jasně, jako malá jsem k ní vzhlížela, ale nestavím ji na piedestal. Jsme prostě soupeřky," řekla Bouchardová, jejímž idolem je zpěvák Justin Bieber.

V angloamerickém tenisovém prostředí je sice kanadská kráska tématem číslo 1, ale ani v zemi Javorového listu nevzbuzuje pouze bezvýhradné nadšení. Letos v dubnu sklidila velkou kritiku, když při slavnostním losu Fed Cupu odmítla podat ruku Slovence Kristýně Kučové. Aby trapnost svého počínání ještě prohloubila, na tiskovce řekla, že tradiční rituál, kdy si soupeřky potřesou pravicí, je pro ni moc suchopárný... Ani spoluhráčky z kanadského týmu se netvářily nějak pobaveně.

Na rozdíl od Bouchardové se její dnešní finálová soupeřka Petra Kvitová na WTA prezentuje přátelsky a empaticky. Kromě Češek či Slovenek se kamarádí třeba se světovou dvojkou Číňankou Li Na. Na kurtu si sice nic nedarují, ale to není důvod, proč by společně nemohly vyrazit na večeři, do kina. „Na Tour mám spoustu kamarádek. Nevím, proč by to tak nemělo být? Děláme stejný sport a já jsem šťastná, že tu mám přátele," řekla Kvitová.

A fanoušky dnes bude mít i zpoza oceánu. Za kolegou z deníku Sport přišel ve Wimbledonu jeden kanadský novinář a řekl mu: „Doufám, že vyhraje Petra. Bouchardovou nemám rád, je moc namyšlená..."

Kdo vyhraje letošní finále Wimbledonu?
Petra Kvitová
85,7 %
Eugenie Bouchardová
14,3 %
Celkem hlasovalo 49086 čtenářů.

Reklama

Související témata: