Hlavní obsah

Nadal stále doufá, že před operací apendixu stihne Turnaj mistrů

Rafael Nadal stále doufá, že i přes problémy se slepým střevem zvládne ještě odehrát Turnaj mistrů, přestože jeho strýc a trenér Toni Nadal to už tento týden vyloučil. Španělský tenista pokračuje v užívání antibiotik, avšak zda bude v Londýně startovat, nedokáže s jistotou říct.

Foto: Vincent Thian, ČTK/AP

Rafael Nadal se naděje na Turnaj mistrů nevzdává.

Článek

"Uvidím, jak to půjde a jak moje tělo na antibiotika zareaguje. Takže po všem, co se mi v posledních týdnech stalo, uvidíme," prohlásil třetí hráč světového žebříčku, kterého v průběhu sezóny na čas vyřadilo ze hry i zranění zápěstí. "Určitě budu muset na operaci, musím ale najít ten správný čas," dodal vítěz 14 grandslamových titulů, jenž má problémy se slepým střevem už několik týdnů.

Toni Nadal oznámil tento týden v televizním rozhovoru, že bývalá světová jednička odehraje příští týden turnaj v Basileji. Není jisté, zda pak jeho svěřenec nastoupí i na následujícím turnaji v Paříži. Nejpozději po francouzském podniku série Masters se prý tenista podrobí operaci.

Na Turnaj mistrů, který je na programu od 9. do 16. listopadu, se zatím vedle Nadala kvalifikovali pouze Novak Djokovič, Roger Federer a Stanislas Wawrinka, blízko postupu je šampion z US Open Marin Čilič. Šanci nominovat se mezi nejlepší osmičku do Londýna má i na sedmém místě žebříčku Tomáš Berdych, jenž dnes hraje čtvrtfinále ve Stockholmu.

Reklama

  4 : 6, 2 : 6 Macháč - Sinner 4 : 6, 2 : 6 konec
20240327T20 : 00:00+0100
Macháč vs. Sinner
Macháč vs. Sinner
Macháč
Sinner