Hlavní obsah

Kvitová má během zápasu výkyvy, toho chce Radwaňská na Turnaji mistryň využít

Singapur

Galapředstavení osmi největších tenisových hvězd sezóny v Singapuru začíná v úterý i pro nejlepší českou tenistku Petru Kvitovou. V úvodním duelu Turnaje mistryň se v úterý od 15:30 utká s Polkou Radwaňskou, s níž se na finálovém turnaji WTA utkala i při svých třech předchozích startech.

Foto: China Daily, Reuters

Petra Kvitová vstoupí do Turnaje mistryň.

Článek

Trénink Petry Kvitové před zápasem s Radwaňskou

Česká tenistka si pro Singapur vytkla za cíl minimálně postup ze skupiny. Ostatně třetí hráčka světa ani jiné ambice mít nemůže. Velký krok za postupem může udělat právě už ve svém prvním utkání, v němž je proti současné světové šestce favoritkou.

Petra KvitováAnieszka Radwaňská
Bilance51
Žebříček3.6.
Věk2425
Výška182 cm173 cm
Váha70 kg56 kg
Tituly v kariéře1414

Její duel s polskou tenistkou nabídne fanouškům konfrontaci dvou různých stylů. Zatímco Kvitová spoléhá na razantní servis, kratší výměny a vítězné míče, její soupeřce naopak nevadí dlouhé fyzicky náročné výměny a její hra nestojí na tvrdosti úderů. Obě mají naopak společné to, že preferují hru na rychlém povrchu, na němž se hraje i v Singapuru.

Tenistka z Fulneku si ale s hrou o rok starší Radwaňské ve většině případech dokázala poradit. Z šesti vzájemných duelů vyhrála svěřenkyně kouče Davida Kotyzy pětkrát. Jediné vítězství ale Polka vybojovala právě na Turnaji mistryň před dvěma roky v Istanbulu.

Radwaňská je zrádná hráčka

„Petra ale nehraje dlouhodobě na stejné úrovni. A to jak během sezóny, tak i během zápasu. Pohybuje se na takové na vlnovce. Je třeba vědět, jak využít její slabší momenty a ve správný čas zaútočit," myslí si kouč Radwaňské Tomasz Wiktorowski.

Sám si je ale vědom, že jestli jeho svěřenkyně něco moc neumí, tak je to hra proti levorukým tenistkám, jakou je právě Kvitová. Během profesionální kariéry má rodačka z Krakova proti levorukým tenistkám jen lehce nadpoloviční úspěšnost, letos má dokonce jen velmi průměrnou bilanci 3:3.

I když se obě hráčky dobře znají, především levácký servis z rakety české tenistky tak může být pro Polku i tentokrát velmi těžkým oříškem. „Agnieszka je ale taková zrádná hráčka, která toho hodně odvrátí a dost toho přečte. Nehraje moc rychle, ale zato chytře. Jediné, co na ni může platit, je moje rychlá hra, aby neměla čas nic vymýšlet," uvědomuje si Kvitová.

Její duel s Radwaňskou vysílá stanice Slovaksport 2, podrobnou on-line reportáž můřete sledovat na Sport.cz.

Jak skončí úvodní duel Petry Kvitové na Turnaji mistryň proti Agnieszce Radwaňské?
Kvitová vyhraje ve dvou setech
34,2 %
Kvitová vyhraje ve třech setech
53,3 %
Radwaňská vyhraje ve dvou setech
4,6 %
Radwaňská vyhraje ve třech setech
7,9 %
Celkem hlasovalo 7983 čtenářů.

Reklama