Hlavní obsah

Radwaňská - Kvitová 6:2, 6:3Kvitová vstup do Turnaje mistryň nezvládla. Radwaňská jí povolila jen pět her

Singapur
Aktualizováno

Tenistce Petře Kvitové se úvodní vystoupení na Turnaji mistryň v Singapuru nevydařilo. Čtyřiadvacetiletá česká jednička se v zápase Bílé skupiny dopustila hodně nevynucených chyb a Polce Agnieszce Radwaňské podlehla za hodinu a půl 2:6 a 3:6. O překvapivý výsledek se v úterý postarala i Dánka Caroline Wozniacká, která zdolala Rusku Marii Šarapovovou 7:6, 6:7 a 6:2.

Foto: Mark Baker, ČTK/AP

Česká tenistka Petra Kvitová (vpravo) si po utkání podává ruku s Polkou Agnieszkou Radwaňskou.

Článek
Fotogalerie

Kvitová měla před tímto duelem s Polkou, která je o rok starší, pozitivní bilanci. Z šesti vzájemných utkání jich česká hráčka vyhrála pět a na soupeřku si věřila i tentokrát. Jenže střetnutí se jí nepovedlo.

Klíčový okamžik prvního setu přišel v šestém gamu. Kvitová čelila hned dvěma brejkbolům. Ten první ještě nechytatelným forhendem k lajně odvrátila. Následně ale chybovala na síti a nabídla Radwaňské další šanci, kterou Polka po výborném returnu už využila. Dvojnásobná wimbledonská šampiónka kupila spoustu nevynucených chyb. Celkem jich v první sadě udělala čtyřiadvacet (Polka jen čtyři) a za 41 minut prohrála první sadu 2:6.

Kvitová postrádala ve výměnách trpělivost, u míčů byla často později, přesto druhý set rozehrála slibně. Za stavu 2:2 poprvé prorazila soupeřce podání. Jenže Radwaňské se povedl rebrejk a od té chvíle už nepovolila Češce ani jeden game.

Kvitová letos popáté ze šesti zápasů prohrála se soupeřkou z elitní desítky žebříčku WTA. Kurt po porážce s Radwaňskou opouštěla v netradiční čas - čtvrt hodiny před jednou v noci. "Normálně o půlnoci už spím. Cítila jsem se unavená a nevydržela jsem hrát dlouhé výměny. Hrála to, co na mě platilo a já jsem svou hru neprodala, řekla Kvitová pro Radiožurnál.

Světová trojka se znovu postaví na dvorect ve čtvrtek a pak v pátek, a nad Šarapovovou i Wozniackou by měla vyhrát, aby mohla myslet na postup.

Wozniacká udolala Šarapovovou

Wozniacká se dostala na Turnaj mistryň v letech 2009 až 2011, loni byla náhradnicí, ale znovu hraje až nyní a se světovou dvojkou Šarapovovou svedla v dlouhých výměnách urputnou bitvu. První set získala ve zkrácené hře Dánka, druhý Ruska. Ve třetí sadě Wozniacká získala od stavu 2:2 čtyři gamy v řadě a zápas ukončila po třech hodinách a třinácti minutách. "Jsem unavená, ale byl to skvělý a vyrovnaný zápas," řekla Wozniacká, která porazila Šarapovovou stejně jako letos na US Open.

Šarapovová udělala v utkání 15 dvojchyb, včetně jedné při setbolu Wozniacké v prvním setu, a celkem se Ruska dopustila 76 nevynucených chyb.

Šarapovová má šanci stát se po Turnaji mistryň světovou jedničkou, ale prohra její naděje snížila. Ruska musí postoupit do finále či turnaj vyhrát, ale vše závisí i na výsledcích aktuální jedničky Sereny Williamsové. Američance nyní stačí postoupit do finále, aby počtvrté v kariéře ukončila rok v čele žebříčku WTA.

Rosol nestačil v Basileji na Karloviče

Svůj den neměl v úterý ani Lukáš Rosol, pro kterého skončil turnaj v Basileji hned v prvním kole po porážce s chorvatským dlouhánem Ivem Karlovičem. Rodák ze Záhřebu, jenž měří 208 centimetrů, si k dvousetové výhře 7:6 a 6:3 pomohl i 23 esy.

Rosolovi se nepodařilo prolomit Karlovičův obávaný servis, sám naopak nabídl protivníkovi čtyřikrát brejkbol a Chorvat jeden využil. Po ztrátě úvodní sady v tie breaku 4:7 si Rosol prohrál podání v šestém gamu a ztrátu 2:4 už nedohnal.

Proti Karlovičovi brněnský rodák neuspěl ani napodruhé, před třemi lety v Dauhá mu podlehl dvakrát 6:7. Od srpnového triumfu na turnaji ve Winston-Salemu prohrál Rosol už osmý zápas z devíti.

Tenisový Turnaj mistryň v Singapuru (tvrdý povrch, dotace 6,5 mil. dolarů):
Bílá skupina:
Kvitová (3-ČR) - A. Radwaňská (6-Pol.) 2:6, 3:6
Wozniacká (8-Dán.) - Šarapovová (2-Rus.) 7:6 (7:4), 6:7 (5:7), 6:2
Tenisový turnaj mužů ve Valencii (tvrdý povrch, dotace 2 204 230 eur):
Dvouhra - 1. kolo:
F. López (4-Šp.) - Gombos (SR) 6:4, 6:4
Robredo (Šp.) - Isner (5-USA) 7:6 (7:3), 6:3
Dolgopolov (Ukr.) - Simon (8-Fr.) 6:0, 6:3
Chardy (Fr.) - Džazírí (Tun.) 6:2, 6:1
Lajovič (Srb.) - Sousa (Portug.) 6:3, 7:6 (10:8)
Verdasco (Šp.) - L. Mayer (Arg.) 6:4, 3:6, 6:3
Anderson (7-JAR) - Kohlschreiber (Něm.) 6:3, 6:4
Fognini (It.) - Ramos (Šp.) 6:4, 6:2
Tenisový turnaj mužů v Basileji (tvrdý povrch, dotace 1 915 060 eur):
Dvouhra - 1. kolo:
Dodig (Chorv.) - Chiudinelli (Švýc.) 6:4, 6:7 (7:9), 6:4
De Schepper (Fr.) - Delbonis (Arg.) 7:6 (7:3), 7:5
Becker (Něm.) - Elias (Portug.) 6:3, 6:2
Karlovič (8-Chorv.) - Rosol (ČR) 7:6 (7:4), 6:3
Kukuškin (Kaz.) - Wawrinka (3-Švýc.) 6:4, 6:7 (1:7), 6:3
Raonic (4-Kan.) - Johnson (USA) 7:6 (7:4), 6:4
Čtyřhra - 1. kolo:
Gonzalez, Rosol (Mex./ČR) - Kubot, Lindstedt (4-Pol./Švéd.) 6:4, 7:5

Reklama