Hlavní obsah

Trapná porážka, podávala jsem jako mladší žákyně, uznala sebekriticky Williamsová

Kallang

Své soupeřky obvykle přehrává, jen málokdy hledá tenistku sobě rovnou. Jenže na Turnaji mistryň v Singapuru přišel nečekaný šok. Světová jednička Serena Williamsová utrpěla debakl se čtvrtou nasazenou Rumunkou Simonou Halepovou. Ta dala Američance v prvním setu kanára a pak jí dovolila uhrát jen dva gamy. Williamsová šestnáct let nezažila tak zničující porážku.

Foto: Edgar Su, Reuters

Serena Williamsová zkazila, na co sáhla. Na Turnaji mistryň utrpěla nejhorší porážku za posledních 16 let.

Článek
Fotogalerie

Pouhé dvě hry uhrála Williamsová naposledy v roce 1998, kdy jí bylo pouhých 16 let. Osmnáctinásobná grandslamová vítězka se po prohře na nic nevymlouvala a po 66 minutách utrpění v uzavřené aréně v Kallangu nešetřila sebekritikou.

„Bylo to velmi, velmi trapné," poznamenala americká tenistka. „Můj forhend byl úplně mimo, jako kdyby si vyjel někam na prázdniny. A servis? Ten by sotva stačil na desetileté nebo mladší žákyně," dodala třiatřicetiletá tenistka.

První set se hrál pouhých dvacet minut. Halepová, jinak spíše obranářka, svou sokyni hodně zaskočila a Williamsová nevěděla, kam na kurtu dřív skočit. „Upřímně řečeno, vážně mě to překvapilo. Byla lepší a její výhra je zasloužená. Nikdy jsem ji neviděla hrát tak špičkový tenis. Ale těším se na naše další setkání, protože teď mě přinutila jet domů a tvrdě trénovat," tvrdila Williamsová o deset let mladší Rumunce.

Halepová: Takové vítězství se nezapomíná

Halepová přitom nikdy předtím nezdolala hráčku z první trojky světového žebříčku. S Williamsovou se v minulém roce utkala dvakrát a získala dohromady jen sedm her.

„Takové vítězství se nikdy nezapomíná. Byl to nejlepší zápas v mojí kariéře, nikdy na to nezapomenu. Serena si vybrala slabší den, ale takový má každá z nás. Doufám, že podobné výkony zopakuji i v dalších zápasech tady v Singapuru," věří talentovaná Rumunka, poražená finalistka letošního French Open a semifinalistka Wimbledonu.

Vyhraje Rumunka Simona Halepová letošní Turnaj mistryň?
Ano
19 %
Ne
81 %
Celkem hlasovalo 5234 čtenářů.

Reklama

Související témata: