Hlavní obsah

Nadal jde na začátku listopadu na operaci apendixu a končí sezónu

Basilej

Španělský tenista Rafael Nadal po vyřazení ve čtvrtfinále v Basileji oznámil, že půjde na operaci slepého střeva a nebude startovat na Turnaji mistrů. Třetí hráč světového žebříčku upřesnil, že chirurgický zákrok podstoupí 3. listopadu, což pro něho znamená konec sezóny. Závěrečný podnik sezony v Londýně začne 9. listopadu.

Foto: Georgios Kefalas, ČTK/AP

Španělský tenista Rafael Nadal

Článek

Nadala zánět slepého střeva trápí už několik týdnů. Dosud operaci oddaloval antibiotiky a doufal, že sezónu dohraje. Po dnešní prohře se sedmnáctiletým Chorvatem Bornou Čoričem se ale rozhodl už nic neodkládat. "Nebudu hrát v Paříži ani v Londýně, nejsem schopen pořádně soutěžit," řekl osmadvacetiletý rodák z Mallorky reportérům v Basileji.

Čtrnáctinásobný grandslamový šampión už během dneška zveřejnil, že nepojede příští týden na turnaj série Masters v Paříži. Pořadatelům se ale omluvil z osobních důvodů a ne ze zdravotních. Otázku Turnaje mistrů nechával stále otevřenou. Jeho strýc a trenér Toni Nadal přitom už v polovině minulého týdne vyloučil, že by mohl v Londýně startovat.

Reklama

  1 : 0 Kosťuková - Vondroušová 1 : 0 probíhá Živě
20240420T17 : 15:00+0200
Kosťuková vs. Vondroušová
Kosťuková vs. Vondroušová
Kosťuková
Vondroušová