Hlavní obsah

Plíšková je v nominaci na cenu pro tenistku s největším zlepšením

St. Petersburg

Karolína Plíšková je spolu s dalšími čtyřmi tenistkami v nominaci na cenu pro hráčku, jež zaznamenala v této sezóně největší zlepšení. Poprvé v historii ankety se budou moci do hlasování zapojit na oficiálním webu WTA i fanoušci, jejichž výrok se bude počítat jako jeden hlas zástupců médií.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Karolína Plíšková

Článek

Spolu s dvaadvacetiletou Plíškovou jsou v nominaci Kanaďanka Eugenie Bouchardová, Američanka CoCo Vandewegheová, Australanka Casey Dellacquaová a Francouzska Caroline Garciaová.

Plíšková si letos pětkrát zahrála finále turnajů WTA. V prvních třech - v Pattayi, Norimberku a Hongkongu - neuspěla, ale v závěru sezony triumfovala v Soulu a Linci. Vystoupala díky tomu na 23. místo světového žebříčku, z pozice náhradnice si zahrála na Turnaji šampionek v Sofii a byla nehrající pátou členkou vítězného českého týmu ve Fed Cupu.

Největší favoritkou na zisk ceny je ale Bouchardová, jež postoupila do semifinále na Australian Open a Roland Garros, ve Wimbledonu nestačila až ve finále na Petru Kvitovou a coby sedmá hráčka světa si zahrála na Turnaji mistryň v Singapuru.

Hlasovat se dá do pondělní půlnoci, WTA oznámí jméno oceněné v úterý 18. listopadu. Cenu v roce 2011 získala Kvitová, v 80. letech se vítězkami ankety staly také Hana Mandlíková a Helena Suková.

Která tenistka získá ocenění pro největší zlepšení?
Eugenie Bouchardová
40 %
Casey Dellacquaová
0,5 %
Caroline Garciaová
0,5 %
Karolína Plíšková
58,2 %
CoCo Vandewegheová
0,8 %
Celkem hlasovalo 4090 čtenářů.

Reklama