Hlavní obsah

Tohle byl nejdivnější Turnaj mistrů, jaký jsem viděl, nechápal Nadal

Praha

Čekaly se napínavé souboje mezi absolutní elitou, jenže letošní tenisový Turnaj mistrů nabídl jen velmi málo dramatických chvil. Nad tím se podivuje i bývalá světová jednička Rafael Nadal, jenž po operaci slepého střeva letos v Londýně nemohl nastoupit.

Foto: Suzanne Plunkett, Reuters

Světová tenisová jednička Novak Djokovič zvedá pohár pro vítěze Turnaje mistrů, finále vyhrál bez boje.

Článek

Až příliš mnoho utkání v londýnské O2 Areně skončilo minulý týden jednoznačným vítězstvím jednoho z hráčů. Platí to i pro českého zástupce Tomáše Berdycha, který nejprve za necelou hodinu podlehl Stanu Wawrinkovi, následně jednoznačně smetl Marina Čiliče a na závěr bojů ve skupině dostal výprask od Novaka Djokoviče.

„Tohle byl opravdu zvláštní Turnaj mistrů. Nejdivnější, jaký jsem kdy viděl. Většinou, když se utká mezi sebou osm nejlepších hráčů světa, bývají zápasy velmi těsné a plné emocí. Tentokrát ale takový nebyl ani jeden, kromě utkání Rogera (Federera) se Stanem (Wawrinkou). A zbytek? To bylo dost divné," nechápal Nadal.

Zápasy většinou trvaly jen kolem hodiny

Zejména Federer s Djokovičem rozdávali v Londýně jednu lekci za druhou. A když už mělo dojít na dlouho očekávaný duel obou favoritů ve finále, Švýcar kvůli zranění zad těsně před závěrečným duelem odstoupil.

„Aby takový turnaj neměl finále, to je opravdu špatná zpráva pro všechny. Pro turnaj samotný, pro fanoušky, celý tenisový svět a hlavně také pro Rogera," soucítil Španěl se svým dlouholetým rivalem.

V Londýně byly k vidění pouhé čtyři třísetové zápasy a většina utkání trvala jen něco kolem hodiny. Bezpochyby turnaj utrpěl i kvůli neúčasti Nadala, jemuž trofej z finálového klání ATP ve sbírce stále chybí.

Vyhraje Novak Djokovič tenisový Turnaj mistrů i příští rok?
Ano
44 %
Ne
56 %
Celkem hlasovalo 12428 čtenářů.

Reklama