Hlavní obsah

Program Roland Garros: Berdych a Štěpánek se střetnou na jedničce

Paříž

Souboj českých daviscupových reprezentantů Tomáše Berdycha s Radkem Štěpánkem ve 2. kole grandslamového Roland Garros se odehraje na kurtu číslo jedna, třetím největším v areálu. Usilovat o postup do 3. kola dvouhry budou ve středu na pařížské antuce také Lucie Šafářová a Lukáš Rosol.

Foto: Michel Euler, ČTK/AP

Tomáš Berdych na letošním French Open.

Článek

"Tomáš je určitě favoritem, ale Radek nemá co ztratit a půjde si to užít. A myslím si, že jeho hra, která je o stopbalech a chození na síť, může být pro Tomáše nepříjemná," řekl před zápasem daviscupový kapitán Jaroslav Navrátil, pod jehož vedením Berdych a Štěpánek získali pro Česko v letech 2012 a 2013 slavnou salátovou mísu.

Berdych vede nad Štěpánkem vzájemnou bilanci 2:1, přičemž naposledy se utkali v roce 2011 v Šanghaji a z výhry se radoval ve dvou setech Berdych. Ten je jako čtvrtý hráč světa favoritem i nyní, Štěpánek se navíc vrací po zranění.

"Nemáme se čím překvapit," shodli se oba čeští tenisté před prvním vzájemným duelem na grandslamu. "Bude rozhodovat momentální forma. Ta je zatím na straně Tomáše, ale zápas bude určitě vyrovnanější, než si lidi myslí," odhadl Navrátil.

Vychází spolu nadstandardně dobře

Štěpánek s Berdychem jsou jiní tenisově a liší se také lidsky. "Jsem jiné povahy. Berďa je introvert, klidnější povaha. Já jsem opak," vystihl Štěpánek.

Jejich vztah se léty vyvíjel, ale na turnajích k sobě vždy našli cestu. A i díky Davis Cupu. "Každý máme svůj život, ale Davis Cup nás semknul. Vybudovali jsme si vztah, který nám pomohl dvakrát vyhrát tu mísu," řekl Štěpánek. "Společný čas jsme byli schopni využít, k čemu bylo třeba, a to je to nejdůležitější. Jsme tady od toho, abychom byli spojování s tenisem, a to je nejdůležitější. Já si myslím, že spolu vycházíme nadstandardně dobře," dodal Berdych.

Třináctá nasazená Lucie Šafářová se střetne s Japonkou Kurumi Naraovou. S 55. hráčkou žebříčku WTA dosud nehrála. Rosola čeká nasazená devatenáctka Španěl Roberto Bautista.

Středeční program grandslamového turnaje French Open (začátky v 11:00).
Kurt Philippa Chatriera:
Ďjačenková (Rus.) - Šarapovová (2-Rus.)
Nišikori (5-Jap.) - Bellucci (Braz.)
Monfils (13-Fr.) - Schwartzman (Arg.)
Suárezová (8-Šp.) - Razzanová (Fr.).
Kurt Suzanne Lenglenové:
Stosurová (26-Austr.) - Hesseová (Fr.)
Granollers (Šp.) - Federer (2-Švýc.)
Lučičová-Baroniová (Chorv.) - Halepová (3-Rum.)
Tsonga (Fr.) - Sela (Izr.).
Kurt č. 1:
Kližan (SR) - Simon (12-Fr.)
Cornetová (29-Fr.) - Dulgheruová (Rum.)
Štěpánek (ČR) - Berdych (4-ČR)
Ivanovičová (7-Srb.) - Doiová.
Kurt č. 7, první zápas:
Šafářová (13-ČR) - Naraová (Jap.).
Kurt č. 17, třetí zápas:
Bautista (19-Šp.) - Rosol (ČR).

Reklama

  4 : 6, 6 : 7 Hanfmann - Menšík 4 : 6, 6 : 7 konec
20240425T15 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík
  6 : 4, 1 : 6, 6 : 2 Macháč - Ruusuvuori 6 : 4, 1 : 6, 6 : 2 konec
20240425T11 : 10:00+0200
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč
Ruusuvuori