Hlavní obsah

Jsem snad dvoustý na světě? Co po mně chcete? naštval se Nadal na US Open

I když zejména ve vyrovnané první sadě musel hodně zabojovat, Argentince Diega Schwartzmana vyřadil ve třech setech a na US Open se probojoval do třetího kola. Přesto byl Rafael Nadal na pozápasové tiskové konferenci poměrně rozladěný.

Foto: Frank Franklin II, ČTK/AP

Španěl Rafael Nadal ve druhém kole US Open.

Článek

Nelíbily se mu otázky směřující na výkonnostní pokles v této sezóně, v níž se mu dosud nepodařilo na grandslamovém turnaji překročit hranici čtvrtfinále. I na US Open by to případně měl velmi těžké, protože by nejspíš narazil na aktuální jedničku Novaka Djokoviče.

„Já jsem ale osmý na světě, ne stý. Na každé tiskovce si připadám jako bych spadl až na dvousté místo. Ne, já nejsem tak špatný," čertil se čtrnáctinásobný grandslamový šampión.

Měl pocit, že poté, co se na úvod turnaje výborně vypořádal s mladým talentem Bornou Čoričem a následně vyřadil i Schwartzmana, by se mohly otázky týkat jiných témat než ústupu ze slávy.

Teď Nadala čeká Fognini

„Přišel jsem sem po vítězném zápase a do šatny odejdu s tím, jak jsem špatný," postěžoval si. Po vyřazení od krajana Verdaska v Miami se přiznal, že mu chybí sebevědomí, o které se mohl dříve opřít. Teď si myslí, že se mu jeho upřímnost nevyplatila.

„Zdá se, že když před vás přijdu a řeknu pravdu, tak to není dobře. Když jsem vám v Miami vysvětlil, že jsem nervózní a mám stresy, nevím, co po mně pak ještě chcete?" tázal se žurnalistů.

„Lidé se mě ptají: Proč jsi jim to říkal. Proč jsi tak upřímný? Zbytečně dodáváš sebevědomí soupeřům. Já mám ale za to, že co se děje mimo kurt, o čem tady mluvíme, má nulový vliv na výsledek příštího zápasu," vysvětlovala bývalá světová jednička.

„Je to o tom, jestli hrajete dobře. Pak máte šanci vyhrát. Když hrajete špatně, pak prohrajete. Je to jednoduché," doplnil.

V příštím kole čeká Nadala čeká nevyzpytatelný Ital Fabio Fognini, s nímž už letos prohrál v Rio de Janeiru i Barceloně. „Letos mě porazil dvakrát, ale před tím nikdy. Je to velký talentovaný hráč. Pro každého je těžkým soupeřem, když se mu daří. Ne jenom pro mě," dodal Španěl.

Reklama